Három, 2010 után készült izgalmas thriller (18+)

2020. ápr. 07. Szűrös Ivett

Filmet nézni szinte mindenki szeret, ami nem meglepő, hiszen ez az egyik legkézenfekvőbb, legpihentetőbb, legszórakoztatóbb formája a szabadidő eltöltésének. Azonban minél több alkotást látott már valaki, annál nehezebb egy-egy újdonságra bukkannia.

Bizonyára sokak számára ismerős lehet az, amikor otthon unatkozva, kikapcsolódás gyanánt online is nézhető filmek után kutat a neten. A keresés sokszor hosszú perceket, de akár egy órát is igénybe vehet, hiszen ilyenkor általában a rövid ismertetők mellett néhány véleményt is elolvasunk. És talán ez utóbbinál követjük el a legnagyobb hibát. Ugyanis nem vagyunk egyformák, így lehet, hogy ami az egyiknek tetszik, az a másikból épp ellenkező hatást vált ki, ugyanez érvényes vice versa. Ennek ellenére most mégis szeretnék ajánlani néhány fordulatos thrillert, ami remélhetőleg, a megnézésük mellett döntőknek nem okoz majd csalódást.

Álmok otthona (Dream House, 2011)

A főszereplői Daniel Craig, Rachel Weisz és Naomi Watts. Sokszor már a címnél és a színészek neveinél eldől, felkelti-e az adott film az érdeklődésünket. Bevallom, ennél az alkotásnál engem egyik sem vonzott, ráadásul műfaja szerint nem csupán thriller, hanem misztikus is, így sokáig haboztam a megnézésével. Végül azonban nem csalódtam. A történetről röviden annyit, hogy egy házaspár új családi házat vásárol, ám beköltözésük után kiderül, hogy ott korábban gyilkosság történt. Sablonos sztorinak tűnik, ám cseppet sem az.

Vigyázz, mit kívánsz (Careful what you wish for, 2015)

A férfi főszereplő Nick Jonas, aki egyébként az újabb Jumanji filmekből is ismerős lehet. A történetről annyit, hogy egy 18 éves fiú és a szülei a nyári szünidőre leköltöznek egy tóparti házba. A szomszédba is új lakók érkeznek, mégpedig egy gazdag férj a fiatal feleségével. A fiú még tapasztalatlan, és azonnal bűvkörébe vonja a csinos nő. A film számomra izgalmas volt, vártam a végkifejletet, ami sokkal jobb lett, mint amire számítottam.

Tűnj el (Get out, 2017)

A főszereplők Daniel Kaluuya és Allison Williams. Egy néhány hónapja randizó fiatal pár meglátogatja a lány családját, azok vidéki birtokán. A fiú kezdetben attól tart, hogy afroamerikai származása miatt nem fogják majd elfogadni, ám ez irányú aggodalma felesleges, hiszen a szülők szívesen látják. Chris azonban egyre több furcsaságot tapasztal, és lassan rájön, hogy a legjobb lesz, ha minél gyorsabban eltűnik.

Egyik előbb felsorolt alkotás esetében sem ajánlom a különböző fórumokon való hozzászólások, vélemények olvasgatását, mert azok spoilert tartalmazhatnak, így „lelőhetik” a fordulatokat, csattanókat, ami ronthatja a filmnézési élményt.