Filmajánló: Három Sandra Bullock film II.

2022. máj. 29. Szűrös Ivett

A korábbiakban már ajánlottunk olyan filmeket, melyekben Sandra Bullock játssza a főszerepet, mostani filmajánlónkban újabb három alkotást válogattunk össze a színésznőtől. Reméljük, hogy a tartalomismertetőket olvasgatva kedvet kaptok egyik-másik megnézéséhez, illetve újranézéséhez, amennyiben már láttátok valamelyiket.

És akkor lássuk, melyik az a három film.

Nász-ajánlat

(The Proposal, amerikai romantikus vígjáték, 2009, 12 éven aluliak számára nem ajánlott).

Margaret Tate (Sandra Bullock) egy New York-i könyvkiadó főszerkesztője. A nő egy nap kellemetlen hírt kap: nem fogadták el a vízumkérelmét, így vissza kell térnie a hazájába, Kanadába. Margaret azonban ragaszkodik a munkájához, és hogy az országban maradhasson, egy hirtelen ötlettől vezérelve azt állítja, ő és az asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds) összeházasodnak. Bár a férfi legalább annyira meglepett ettől a hírtől, mint mindenki más, ráadásul a főnökével való kapcsolata sem felhőtlen, végül mégis sikerül olyan egyezséget kötni, amelyből mindketten profitálhatnak. Azonban óvatosnak kell lenniük, ugyanis, ha a Bevándorlási Hivatal rájön, hogy csak a zöldkártya miatt vannak együtt, igen komoly következményekkel számolhatnak… Hogy jobban megismerhessék egymást, pont kapóra jön, hogy Andrew a családjánál, Alaszkában tervezi tölteni a hétvégét, ahová Margaret is elkíséri.

Andrew nagymamájának szerepét a 2021. december 31-én, 99 éves korában elhunyt színésznő, Betty White alakítja.

Madarak a dobozban

(Bird Box, amerikai thriller/horror, 2018, 16 éven aluliak számára nem ajánlott).

A Madarak a dobozban központi karaktere egy erős, talpraesett és kitartó nő. A filmben a múltból és a jelenből egyaránt láthatunk képkockákat. A jelenben Malorie Hayes (Sandra Bullock) két kisgyermekkel próbálja túlélni a mindennapokat. Öt évvel korábban ugyanis a világon elszabadult valami rejtélyes erő, ami azóta is öngyilkosságra készteti az embereket…

A Madarak a dobozban Josh Malerman 2014-es azonos című könyve alapján készült.

A filmben egy kisebb szerep erejéig feltűnik Parminder Nagra színésznő is, aki leginkább a Vészhelyzet című sorozatból lehet ismerős, melyben Dr. Neela Rasgotra karakterét alakította. Érdekesség, hogy ebben az alkotásban is orvost játszik.

Egyébként maga az alapötlet, vagyis az, hogy az emberek egyik pillanatról a másikra önmaguk ellen fordulnak, akár ismerős is lehet, ugyanis a Mark Wahlberg főszereplésével készült, Az esemény (The Happening, 2008) című filmben is ugyanez történik, igaz, ott más a kiváltó ok.

Megbocsáthatatlan

(The Unforgivable, amerikai-angol-német filmdráma, 2021, 16 éven aluliak számára nem ajánlott).

Ruth Slater (Sandra Bullock) húsz év letöltése után szabadul a börtönből. Szabadulása után a nő elsődleges célja, hogy megtalálja a húgát (Aisling Franciosi), akit legutoljára akkor látott, amikor az ötéves volt. Ruth születése óta nevelte Katie-t, mivel az édesanyjuk belehalt a szülésbe, később pedig az édesapjuk öngyilkos lett. Egy nap, amikor a lányokat ki akarták lakoltatni a családi házból, tragédia történt: a helyi seriff halálos lövést kapott. A gyilkosságért Ruth-nak börtönbe kellett mennie. Azonban hiába a letöltött húsz év, a rendőrgyilkosságot a társadalom mélyen elítéli, a meggyilkolt seriff fiai pedig bosszúra szomjaznak…

A Megbocsáthatatlan egy angol háromrészes minisorozat, az Unforgiven (2009) alapján készült. A sorozat forgatókönyvét Sally Wainwright írta, Ruth Slater karakterét pedig Suranne Jones formálta meg.

Jó szórakozást a filmekhez!