Filmajánló: Három film arra az esetre, amikor nem tudod, mit nézz

2022. júl. 14. Szűrös Ivett

Nagy a meleg odakint, és te épp otthon unatkozol? Szeretnél megnézni egy jó filmet, de egyszerűen ötleted sincs, mit is kellene? Keresgélsz, de igazán egyik tartalomismertető sem kelti fel a figyelmed? Ha az előző kérdések bármelyikére is igen a válasz, akkor a mostani cikkünk neked szól.

Mostani filmajánlónkban három olyan filmet hoztunk, melyek igazán kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

Pleasantville
(Pleasantville, amerikai fantasy vígjáték-dráma, 1998, 16 éven aluliak számára nem ajánlott).

David (Tobey Maguire) és Jennifer (Reese Witherspoon), a középiskolás testvérpár jelleme teljesen különbözik egymástól. A fiú igazi könyvmoly, kedvenc időtöltése pedig a Pleasantville című fekete-fehér tévésorozat nézése. A lány ezzel szemben nyitottabb természet, szeret szórakozni és eljárni otthonról. Egy este azonban Jennifer is otthon szeretne maradni, hogy közösen nézzenek meg egy koncertet újdonsült randipartnerével. A testvérek között veszekedés tör ki amiatt, hogy ki nézheti aznap este a tévét, s közben összetörik a távirányítót. Alighogy ez megtörténik, egy különös tévészerelő állít be hozzájuk, aki ahelyett, hogy megjavítaná a régit, egy új eszközt ad nekik. Miután elmegy, a fiatalok tovább folytatják a veszekedést, ám ekkor az új távirányítónak köszönhetően egyik pillanatról a másikra Pleasantville „tökéletes” világában találják magukat. Ők lesznek Bud és Mary Sue, Betty (Joan Allen) és George Parker (William H. Macy) gyerekei…, s mindez ’50-es évekbeli fekete-fehér környezetben…

(Képforrás: est.hu)

Szupercella

(Escape Plan, amerikai akcióthriller, 2013, 16 éven aluliak számára nem ajánlott).

Ray Breslin (Sylvester Stallone) régen ügyész volt, ám egy múltbeli esemény hatására egészen másféle munka felé fordult. Az elmúlt éveket azzal töltötte, hogy egy-egy börtön szökésbiztosságát tesztelje. Mindezt pedig úgy, hogy belülről, vagyis rabként tanulmányozza az adott intézményt, illetve az ott dolgozókat, majd a gyenge pontokat kihasználva a megfelelő pillanatban megszökik. A cég, amelynek Ray dolgozik, egy újabb megbízást kap, mely szerint egy új, titkos börtön szökésbiztosságának tesztelésére kérik fel őket. Ezúttal a férfi egy spanyol terrorista, Anthony Portos személyazonosságát veszi fel, ám végül nem úgy mennek a dolgok, ahogyan azt korábban eltervezték. Úgy tűnik, hogy Ray árulás áldozatává vált, és számára immár nem csupán munka a börtönből való kijutás, sokkal inkább a szabadsága a tét. A szökésben legfőbb szövetségese rabtársa, Emil Rottmayer (Arnold Schwarzenegger) lesz.

(Képforrás: port.hu)

Kuponkirálynők

(Queenpins, amerikai vígjáték, 2021, 16 éven aluliak számára nem ajánlott).

Connie Kaminski (Kristen Bell) egy harmincas évei végén járó külvárosi háziasszony, akinek kedvenc időtöltése a kuponozás. A nő igyekszik mindenhonnan kivagdosni a kuponokat, hogy azokat egy-egy vásárlásnál felhasználva minél több pénzt takaríthasson meg. A férje, Rick (Joel McHale) nem igazán örül ennek a hobbinak, ő inkább azt szeretné, ha a felesége keresne magának egy rendes állást. Connie-nak egy nap az az ötlete támad, hogy ingyenes termékekre jogosító kuponok árusításába kezd. Ebben az illegális bizniszben legfőbb segítője, JoJo (Kirby Howell-Baptiste) lesz, aki egyben a legjobb barátnője is. A két barátnő elképesztően nagy összegre tesz szert ebből az üzletből. A baj csak az, egy idő után feltűnik a cégeknek, hogy sokkal több kupont váltanak be, mint amennyit kibocsátanak… Az illegális kuponbiznisz leleplezését egy kármegelőzési biztos, Ken Miller (Paul Walter Hauser) és egy postai nyomozó, Simon Kilmurry (Vince Vaughn) vállalja magára.

(Képforrás: port.hu)

Jó szórakozást a filmekhez!