DIY papucsdekorációs ötletek flip-flophoz

2022. aug. 16. Fodor Andrea

A flip-flop, vagyis a lábujjközös papucs néhány éve robbant be a divatba. A korábban csak uszodában használt változatot számos utcai viselésre szánt verzió követte. A kínálat azóta is egyre csak szélesedik, mint ahogy egyre többe is kerülnek a márkásabb típusok. A filléres alapdarabokat azonban mi magunk is feldobhatjuk olyan megoldásokkal, melyek felveszik a versenyt a drága designer darabokkal is.

A hordhatósága egy-egy ilyen papucsnak igen széles körű. Hiszen akár egy esküvőn is életmentő lehet, ha már a sok tánctól nem bírjuk tovább csinos magas sarkú cipőnkben! Ebben a változatban egy egyszínű fehér papucs a kiindulópont. Ezt némi fehér szatén szalaggal, cérnával és elegáns fehér gyöngyökkel feldíszítve egy igazán mutatós „mentődarabot” kreálhatunk némi kézügyességgel és kitartással. Az esküvői témánál maradva, ugyanilyen elegáns hatást tudunk elérni, ha ragasztópisztollyal különböző strasszokat, fátyolhoz használt művirágokat ragasztunk a pántokra. Ha ettől még egyszerűbb megoldást keresünk, akkor glitteres arany festékkel egyszerűen csak fessük le a pántokat és máris kész az esküvői flip-flop!

A fehér színtől eltávolodva a szivárvány minden színében elérhetőek már ezek a papucsok. Itt tényleg csak a képzeletünk szabhat határt alkotóvágyainknak. Szalagok, masnik, ragasztópisztoly, gyöngyök, különböző anyagok, textilek és még kendők is felhasználhatóak az alkotáshoz. Igazán egyedi és látványos darabok kerülhetnek ki a kezeink alól, ha nekiállunk a barkácsolásnak. A textileket rögzíthetjük a pántokra ragasztópisztollyal, varrással is. Ezeket kombinálhatjuk fémkarikákkal, gyöngyökkel, de akár selyemvirágokkal is a textilekhez passzoló színekben.

Egy másik változata ezeknek a lábujjas papucsoknak a megkötős forma, mely már gyakorlatilag szandálként funkcionál – ezek a lábunkat is jobban tartják, ezekben akár az utcán is megjelenhetünk egy-egy forró nyári napon. Itt az elsődleges feladat, hogy eltávolítsuk az eredeti pántokat – ezeknek a lyukaknak a helyére kerülnek majd a textíliák, kendők. Kombinálhatjuk ezeket is fém gyűrűkkel, karikákkal, csomókkal és akár masnikkal is. Ebben a típusú szandálban az a legszuperebb, hogy többféleképpen megkötve is hordhatjuk, így még változatosabb megjelenést kölcsönöznek viselőjüknek. Rátekintve egy ilyen darabra eszünkbe sem fog jutni az eredeti papucs.

Legyünk bátrak és kreatívak! Egy unatkozós nyári délután kis munkával és kitartással megalkothatjuk a legmenőbb nyári lábbelinket – melyben akár még egy nyári fesztiválra is elmehetünk! Stílusosabb, egyedibb és merészebb, mint egy hagyományos lábujjközös papucs – megéri vele dolgozni egy keveset!