Darcey Bussell – Bűbájos balerina (könyvajánló)

2022. dec. 18. Bálint Ildikó

A Bűbájos balerina egy igazi kislányoknak szóló, varázslatokkal teli könyvsorozat, amelyet különösen 6 éves kor környékén ajánlok. A történet nagyon egyszerű, van egy kislány Dephie, akinek minden vágya, hogy balett táncos legyen, de szülei anyagi lehetőségei miatt erről úgy tűnik, le kell mondania.

Egészen addig, amíg ki nem szúrja a balett tanárnő próba közben, ahogy az utcán, az ablak mellett végzi a gyakorlatokat. Ekkor a tanárnő – Madame Zaza – behívja és felajánlja neki, hogy járhat az óráira, sőt még egy varázslatos balettcipőt is ad neki. A történetben itt fog kezdődni az igazi varázslat.

Varázslattal bíró balettcipő

Nem hétköznapi cipőt kap, hanem egy piros, varázslattal is bíró cipőt. Erre akkor jön rá, amikor éjszaka elkezdenek tündökölni és csillogni. Amikor felveszi őket, akkor pedig elrepítik Bűbájföldjére, ahol mindig történik valami baj.

Delphie feladata lesz, hogy különböző kalandok során megmentse Bűbájföldjét a gonosz és megátalkodott Patkány királytól és annak segítőitől, az ádáz egerektől. Bűbájországban különböző balett-történetek szereplői élnek, így már az első részben megismerjük Diótörőt, sőt ki is kell szabadítani a Patkány király fogságából, hogy újra tudjanak táncolni az ott lakók. De a Hattyúk tava is megelevenedik, amikor hattyúk hátán repülve jutnak el a Patkány király kastélyába, hogy ott legyőzhessék.

Delphie segítője Cukorka, a Cukortündér, aki segíti őt küldetései teljesítésében és támogatja varázslatával. De sokszor az ő varázslata kevés, olyankor segítségül kell hívni a táncban rejlő varázslatot, amely segít győzedelmeskedni a gonosz fölött.

A történet jelenleg 4 részből áll. Rövid olvasmányok, ezért a kitartóbbak akár egy szuszra fel tudnak olvasni egy részt belőle (kb. 30-40 perc olvasási idő egy kötet). A kislányszemek pedig csak úgy ragyognak a történetek hallatán, amikor megannyi varázslat, bűbáj és kedves történet fültanúi lehetnek, ahol a jó mindig felülkerekedik a gonosz felett.

A sorozat részei:

  1. Bűbájos Balerina 1. – A varázslatos balettcipők
  2. Bűbájos balerina 2. – Delphie és a bűvös varázslat
  3. Bűbájos Balerina 3. – Delphie és az álarcosbál
  4. Bűbájos balerina 4. – Delphie és az üvegcipellők