A női táska rejtelmei

2020. aug. 09. Szűrös Ivett

Jómagam még ragaszkodom ahhoz a ma már talán régimódinak tűnő divatelvhez, miszerint a cipőnek és a táskának ugyanolyan színűnek kell lennie. Mivel nem vagyok „boltkóros”, és a feltűnést is kerülöm, így van néhány anyagban és színben egyszerű táskám, melyeket a mindennapokban az éppen aktuális öltözékemhez párosíthatok. A leginkább a praktikus, pakolós darabokat kedvelem. De mi mindent is rejt(het) egy női táska?

Az előző kérdésre lehetetlen megadni egy fix listát, hogy tessék, ez és ez biztosan megtalálható benne. Ugyanis a női táskák éppolyan rejtelmesek, mint maguk a „gyengébbik nem” képviselői. A tartalmuk függhet tulajdonosuk életkorától, valamint egyéni igényeitől. Más szükségletei vannak egy tinédzsernek, más egy dolgozó nőnek és megint más egy kisgyermekes édesanyának. Ezeket az igényeket persze tükrözi a táskájuk tartalma is. A nyilvánvaló különbségek ellenére azért vannak dolgok, melyek minden hölgy táskájában ott lapul(hat)nak.

Telefon, pénztárca, iratok és kulcsok nélkül általában senki sem indul el otthonról. Ez nemtől függetlenül igaz lehet mindenkire. Mint ahogyan az is, hogy sokan az iratokat is a pénztárcában tárolják, ez viszont nem ajánlott, hiszen ha a bukszának valamilyen módon lába kél, akkor a benne található okmányokat, kártyákat újra kell készíttetni, ami persze időbe telik.

Amikor úton vagyunk, akkor bizony jobban érezzük magunkat, ha papírzsebkendő és/vagy nedves törlőkendő is van nálunk, soha nem lehet tudni alapon. Ugyanez igaz a női higiéniai termékekre és a kézfertőtlenítőre is.

Az sem árt, ha a táskában szájfrissítő (rágógumi, spray) is található.

Bizonyára többekkel előfordult már, hogy útközben vagy éppen a munkahelyükön rájuk tört a fejfájás. Ezért is hasznos, ha fájdalomcsillapító is lapul a táskában.

Vannak nők, akik ki sem teszik a lábukat smink nélkül az utcára. Nos, az ilyen típusba tartozó hölgyek táskájában biztosan ott lapul egy kisebb sminkkészlet is.

Jegyzetfüzetre és tollra szintén bármikor szükség lehet, így egy előrelátó nő ezeket is magával hord(hat)ja.

Évszaktól függetlenül érdemes esőponcsót is a táskában tartani. Kis helyet foglal, ráadásul egy nagyobb vihar esetén sem kell azon fáradoznunk, hogy megakadályozzuk, nehogy kikapja a szél a kezünkből az esernyőt.

Az említetteken kívül persze rengeteg dolog lapulhat egy-egy női táskában. Ajakbalzsam, kézkrém, kisolló, gyufa, öngyújtó, s még sorolhatnánk. A lényeg az, hogy legyen egyfajta rendszer, mindig tudjuk, mit, hol keressünk. Ne kelljen a táska egész tartalmát kiborítani ahhoz, hogy megtaláljunk valamit.