A három legjobb testcserés film

2020. ápr. 10. Szűrös Ivett

A filmnézés a szórakozás egy kellemes és pihentető formája. Általában hangulatunktól függően választjuk ki, milyen műfajú filmhez van éppen kedvünk. Amikor nagyon fáradtak, letörtek vagy búskomorak vagyunk, akkor a legjobb, ha egy könnyed kis vígjáték mellett döntünk.

A következőkben szeretnék ajánlani három filmet a 2000-es évekből, melyek garantált kikapcsolódást nyújtanak. Ezeket egyébként előszeretettel vetítik az egyes TV csatornák is, így nagy valószínűség szerint sokan látták már őket, ám mivel többször nézős kategóriába tartoznak, így érdemes egyszer-egyszer újra megtekinteni az egyiket vagy a másikat.

Tökös csaj (The Hot Chick, 2002)

A fiatal és gyönyörű Jessica (Rachel McAdams) egy reggel férfitestben (Rob Schneider) ébred. Legjobb barátnője (Anna Faris) és néhány iskolatársa segítségével igyekszik kitalálni, mi is történhetett. Lassan rájönnek, hogy egy régi fülbevaló okozhatta a testcserét. Már csak az a kérdés, sikerül időben megtalálniuk az ékszer másik párját és annak tulajdonosát, vagyis Jessica testét? Személyes megjegyzés: Én sem rajongok Rob Schneider-ért, talán ez az egyetlen alkotás, ami úgy vált az egyik kedvencemmé, hogy gyakorlatilag ő a főszereplő benne, így ajánlom azoknak is, akik esetleg miatta nem szeretnék megnézni.

Nem férek a bőrödbe (Freaky Friday, 2003)

Ebben a filmben szerencsesüti okozza anya (Jamie Lee Curtis) és lánya (Lindsay Lohan) testcseréjét. Az egymás bőrében eltöltött idő hasznos tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Miközben kénytelenek elvégezni a másik napi feladatait, annak testébe zárva, olyan új dolgokkal is szembesülnek, amelyek megváltoztatják az egymásról kialakult addigi véleményüket.

Lelkes testcsere (It’s a Boy Girl Thing, 2006)

Ebben a filmben egy múzeumi szobornak köszönhető a testcsere. Neil (Samaire Armstrong) és Woody (Kevin Zegers) ugyanabba a középiskolába járnak, emellé még szomszédok is. A lány kifinomult, jó modorú, kitűnő tanuló. Woody épp az ellenkezője. A két fiatal ki nem állhatja egymást, minden beszélgetésük vitába torkollik. Az egyik veszekedésük épp egy múzeumi látogatás közben zajlik, pontosabban egy szobor előtt. Másnap egymás testében ébrednek. Az így eltöltött idő során lassan megváltozik a másikról alkotott addigi véleményük. Személyes megjegyzés: A női főszereplőről, Samaire Armstrong-ról korábban még csak nem is hallottam, ám véleményem szerint a filmben nyújtott színészi teljesítménye elismerésre méltó.

Mindhárom alkotás könnyed kis vígjáték, némi romantikával fűszerezve. Igazság szerint inkább tinifilmeknek tekinthetők, ám talán nem csak tinédzsereknek, hanem az idősebb generáció számára is kellemes kikapcsolódást nyújthatnak.