3 klasszikus telenovella, amely egykor igen népszerű volt hazánkban III.

2022. aug. 10. Szűrös Ivett

Két korábbi cikkünkben már felelevenítettünk néhány olyan telenovellát (Marimar, Esmeralda, Paula és Paulina / A vipera, Szeretni bolondulásig, Rosalinda), amely a 2000-es években igen népszerű volt hazánkban.

Most következzen újabb három közkedvelt teleregény rövid ismertetője.

Soñadoras – Szerelmes álmodozók

(Soñadoras, mexikói telenovella, 1998)

A sorozat középpontjában négy középiskolás barátnő áll: Jacqueline (Aracely Arámbula), Emilia (Laisha Wilkins), Lucía (Michelle Vieth) és Julieta (Angélica Vale). A lányok személyisége eltérő, így másként birkóznak meg a felnőtté válás nehézségeivel, illetve az élet és mások által eléjük gördített akadályokkal. Egy dolog azonban közös bennük: mindannyian szeretnék megtapasztalni az első, igaz szerelem mindent elsöprő érzését. A vagány Jacqueline életében két férfi is fontos szerepet játszik, az egyik az iskolatársa, Manuel (Eduardo Verástegui), aki szerelmes belé, a másik pedig a tanára, José Luis (Arturo Peniche), aki azonban nem viszonozza az érzelmeit. Emilia egy ideje már Gerardo-val (Jan) jár, ám amikor a lány beleszeret a nála jóval idősebb Enrique-be (Ariel López Padilla), elhagyja a fiút. A barátnők közül Lucía a leggazdagabb, ám ugyanakkor a legjelentéktelenebb külsejű is. Némi átalakítást követően azonban belőle is igazi szépség válik. Az ő kegyeiért két fiú, Gerardo és Beto (Arath de la Torre) verseng. Julieta szegény családból származik, ösztöndíjjal tanul a jó nevű iskolában, de mindenki előtt gazdagnak mutatja magát. A lány számára sokat jelent a pénz, ezért azon van, hogy milliomos udvarlót fogjon magának. A négy barátnő mellé egy idő után csatlakozik Ana (Irán Castillo) is.

A fiatalok mellett a sorozat két központi karaktere Fernanda (Alejandra Ávalos) és José Luis. A szerelmesek útjába azonban számos akadályt gördít Jacqueline apja, Don Eugenio (José Carlos Ruiz), aki magának akarja a nőt.

A Szerelmes álmodozók több mint húsz éve készült, ezért a mai fiatalok számára talán túl ”elavult”. Ám mivel – többek között – olyan fontos problémák is kiemelt figyelmet kapnak a sorozatban, mint az alkohol- és drogfogyasztás, illetve a bulimia /egyfajta evészavar, amikor az egyén falási rohamokat követően mindig meghánytatja magát/, így talán a Z generáció tagjai számára is hasznos lenne végignézni.

Vad angyal

(Muñeca brava, argentin telenovella, 1998-99)

Milagros /becenevei: Milli, Carlitos/ (Natalia Oreiro) árvaházban nőtt fel: édesanyja meghalt, édesapjának pedig még a nevét sem tudja. A lány nagykorúvá válását követően cselédmunkát vállal a gazdag Di Carlo család házában. Itt azonban édes-keserű élet vár rá: több új barátra és pártfogóra is szert tesz, de emellett ellenségeket is szerez magának, aminek legfőbb oka az, hogy ő és Ivo Di Carlo (Facundo Arana) egymásba szeretnek…

Natalia Oreiro és Facundo Arana a 2006-os Te vagy az életem (Sos mi vida) című telenovellában is szerelmespárt alakított. Ez a sorozatot szintén – többször is – vetítették hazánkban.

A Vad angyal főcímdalát (Cambio Dolor) Natalia Oreiro énekli.

Az énekes-színésznő 2000-ben – hazai rajongói legnagyobb örömére – Magyarországra látogatott. Lagzi Lajcsi Dáridó című műsorában is fellépett.

Acapulco szépe

(Alma Rebelde – szó szerinti fordítás: Lázadó Lélek, mexikói telenovella, 1999).

Ana Cristina (Lisette Morelos) elkényeztetett úrilány, aki éli a gazdag fiatalok gondtalan életét. Egy nap azonban, amikor szemtanúja lesz vőlegénye, Damián (Ariel López Padilla) hűtlenségének, minden megváltozik. Ana Cristina felbontja az eljegyzést és bosszút esküszik. Nem sokkal ezután úgy dönt, hogy bár nem szereti, de hozzámegy a nemrég megismert, alacsonyabb társadalmi osztályba tartozó mérnökhöz, Emiliano-hoz (Eduardo Verástegui), aki viszont első látásra beleszeretett. A fiatalember határtalan boldogsága azonban csak addig tart, amíg véletlenül ki nem hallgat egy beszélgetést Ana Cristina és az unokatestvére, Paula (Mayrín Villanueva) között. Emiliano-t derült égből villámcsapásként érik a hallottak, és bár nem szól erről a menyasszonyának, viszont úgy dönt, hogy az esküvő után bosszút áll rajta… Időközben azonban Ana Cristina igazából beleszeret a vőlegényébe, így boldogan áll vele oltár elé. Csakhogy az esküvő után az újdonsült feleségnek mézeshetek helyett a földi pokol jut. Nem csupán a férfi undok viselkedését kell elviselnie, de a velük együtt élő Rita (Karla Álvarez) folytonos ármánykodását is, aki magának akarja Emiliano-t…

Az Acapulco szépe az 1987-es, Leticia Calderón és Arturo Peniche főszereplésével készült La Indomable telenovella feldolgozása.