3 klasszikus telenovella, amely egykor igen népszerű volt hazánkban II.

2022. márc. 16. Szűrös Ivett

Egy korábbi cikkünkben már foglalkoztunk három olyan klasszikus telenovellával, amely az ezredforduló környékén igen népszerű volt hazánkban.

Az előző cikkben a Marimar, Esmeralda, Paula és Paulina című novellákat mutattuk be, amelyek nem csak hazánkban, hanem az egész világon igen nagy népszerűségnek örvendtek.

A nosztalgia kedvéért idézzük fel újabb három teleregény történetét.

A vipera
(La Mentira, mexikói telenovella, 1998)

Demetrio Asúnzolo (Guy Ecker) féltestvére, Ricardo Platas öngyilkosságot követ el. A férfi nyomozásba kezd, és rájön, hogy szeretett testvére egy pénzsóvár nő miatt szánta rá magát erre a végzetes lépésre. A szálak Mexikóvárosba, a gazdag Fernández-Negrete családhoz vezetnek. A rendelkezésre álló információk alapján Demetrio úgy hiszi, hogy a família villájában él az a nő, aki miatt Ricardo öngyilkos lett. A családban azonban két gyönyörű hajadon is van, ráadásul mindkettő neve V-vel kezdődik / az egyik nyom egy V betűt formázó bross /. Verónica (Kate del Castillo) utazni és szórakozni szerető, életvidám fiatal, Virginia (Karla Álvarez) inkább visszafogott és otthonülő. Demetrio ragaszkodik a bosszújához, és mindenképpen ki akarja deríteni, melyik lány lelkén szárad szeretett féltestvére halála. Végül arra a következtetésre jut, hogy Verónica lesz az, aki után kutat. Magába bolondítja, majd feleségül veszi a lányt, s elviszi egy távol eső birtokra, hogy bosszúját beteljesítse… De vajon tényleg a valódi bűnöst bünteti?

Érdekesség, hogy a sorozatban Kate del Castillo édesapja, Eric del Castillo is szerepel.

A Virginia-t alakító Karla Álvarez 2013-ban elhunyt, mindössze 41 éves volt.

Az 1998-as vipera Caridad Bravo Adams történetén alapszik, amiből több feldolgozás is született, a legutóbbi a 2015-ös La Imperdonable (fordítása: A megbocsáthatatlan / Magyarországon Veronica aranya címen vetítették).

A vipera jelenleg az Izaura TV-n látható.

Szeretni bolondulásig
(Por tu amor, mexikói telenovella, 1999)

A sorozat java része a festői szépségű San Carlos városában játszódik. A történet középpontjában a gyönyörű és büszke María del Cielo (Gabriela Spanic) áll. A lány az apjával, Nicholás-szal (Roberto Vander), a nagymamájával, Paz-zal (Irán Eory) és a kishúgával, Brisa-val (Margarita Magaña) él egy szép villában. A lányok édesanyja évekkel azelőtt meghalt. Cielo jegyben jár Dr. Sergio Zambrano-val (Gerardo Murguía). Egy nap azonban a tudomására jut, hogy a vőlegénye és Brisa együtt töltöttek egy éjszakát a parton. Bár Cielo szerelmes a férfiba, ám húga boldogsága és jó híre érdekében hajlandó áldozatot hozni, így szakít vele. Ezután Sergio és Brisa összeházasodnak. Időközben Cielo-nak új udvarlója akad Marco Durán (Saúl Lisazo) személyében. A férfinak első látásra megtetszik a lány, azonban a vonzalom nem kölcsönös…legalábbis kezdetben…

Érdekesség, hogy a két főszereplő, Gabriela Spanic és Saúl Lisazo a Második esély (Tierra de Pasiones, szó szerinti fordítás: Szenvedélyek földje, 2006) című telenovellában is szerelmespárt alakított. Ezt a sorozatot szintén vetítették hazánkban.

Rosalinda
(Rosalinda, mexikói telenovella, 1999)

Soledad Romero (Angélica María) magára vállalja egy gyilkosság elkövetését, ekkor azonban még nem tudja, hogy állapotos. A nőt húsz évre ítélik. A börtönben egy kislánynak ad életet, akit a testvére gondjaira bíz. Az asszony három gyermeke – Fedra (Nora Salinas), Beto (Jorge De Silva) és Lucy (Adriana Fonseca) – mellett sajátjaként neveli fel unokahúgát. Rosalinda (Thalía) gyönyörű nővé cseperedik. Egy nap megismerkedik Fernando José-val (Fernando Carrillo), a jómódú zongoristával. A társadalmi különbségek ellenére egymásba szeretnek, összeházasodnak és lesz egy kislányuk is. Amikor azonban Fernando José tudomására jut, hogy édesapja gyilkosa egyben Rosalinda édesanyja is, minden megváltozik…

A sorozat főcímdalát (Ay, Amor) maga a főszerepet alakító színész-énekesnő, Thalía énekli. Ennek magyar verziója Szandi előadásában hallható.