A király szerelme: egy bátor nő harca az igaz szerelemért

2022. márc. 26. Tollas Tímea

Korea, tiltott szerelem, a női és férfi szerepek teljes felcserélődése egy csipet remény. Ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni a Netflix 2021-es nagy kedvencét, a Király szerelme című sorozatot. Elképesztő erőt ad a nézője számára, hitet csempész a szürke mindennapjainkba és arra ösztönöz, hogy igyekezzünk a legnehezebb pillanatokban is megingathatatlanok és kitartóak maradni. Akárcsak egy kőszikla.

A király szerelme sorozat egy fantasztikus, elbűvölő utazásra hív Korea világába. Történelmi és egyben szerelmi történetet mesél el, a helyszín pedig nem más, mint Csoszon városa.

Be kell vallanom, hogy sosem rajongtam a koreai filmekért, a sorozatokért pedig végképp nem. Mindig zavart a nyelvezet, túl giccsesnek és valószerűtlennek éreztem a világukat. Azonban pár héttel ezelőtt, amikor éppen a Netflix előtt tétováztam, hogy milyen sorozatba merüljek bele, rábukkantam az újdonságok között a Király szerelmére. A címe és az előzetese alapján a szokásos, általam nem igazán kedvelt koreai motívumok tűntek fel benne, azonban a szereplők alakítása már ez alatt a 2 perces előzetes alatt meggyőzött. Furcsa várakozás és egyfajta leírhatatlan, különös izgalom lett úrrá rajtam. Úgy döntöttem, adok egy újabb esélyt Korea régi, kegyetlennek tűnő korának és elkezdem nézni ezt a sorozatot.

Szeretném leszögezni, hogy nem fűztem nagy reményeket vagy világmegváltó gondolatokat ébresztő történéseket a sorozathoz. Lesz, ami lesz alapon huppantam le a kanapéra és a lejátszás gombra kattintva belekezdtem egy hosszúnak ígérkező netflixes estébe.

Az epizódok jól követhetőek, izgalmasak és jócskán bővelkednek a romantikában. Csöpögős, giccses szerelmi szálak helyett valódi érzelmeket láthatunk a tévénk képernyőjén, a hosszú idő óta érlelődő szerelem pedig bármelyik epizódban kibontakozhat. Éppen ez az izgalom az, amely rabul ejti a szívünket, akár akarjuk, akár nem, teljesen belehabarodunk a sorozatba.

Egy kor, amikor minden más volt: Korea furcsa világa

A sorozat élethűen mutatja be Csoszon korabeli városát és a hatalmi szerepek működését is. Igazságtalanság, a nők lenézése és a hatalmi pozíciók alapján kialakított hierarchikus viszonyok. Nos, ezekből aztán jócskán akad a Király szerelme című netflixes sorozatban.

Egy kor, amikor a nők nem uralkodhattak. Egy kor, amikor lánynak születni felért egy halálos ítélettel. Szerelem egy alacsonyabb vagy netán magasabb rangú férfival? Lehetetlen és egyben veszélyes vállalkozásnak bizonyult.

Képzeld el, hogy nincs választásod, sem jövőd. A vágyaid és az érzéseid bilincsbe verve várakoznak egy szebb jövőre, amikor azt csinálhatsz, amit csak szeretnél. Amikor azt szerethetsz, akihez valójában a szíved húz.

A sorozat egy szerencsétlen csillagzat alatt született királyról szól, aki bujdosva éli az életét. A titok nyitja és egyben az egész sorozat központi katartikus eleme azon alapul, hogy a  király egy nő. Ikertestvérét, a korábbi herceget igyekszik pótolni a trónon, miközben nagyon kell ügyelnie arra, hogy kilétét nehogy felfedje a kegyetlen csoszoni udvar és a királyi család előtt.

Helyzetét pedig egyre csak nehezíti az a tény, hogy mindeközben szerelmes lesz, heves érzéseket kezd el táplálni egy olyan férfi iránt, aki talán sohasem lehet az övé. A beteljesületlen, sok évig várató szerelem azonban kiállja az idő és az udvari nehézségek próbáját. Túllendül mindenen, ami fájónak vagy éppen lehetetlennek tűnik.

A Netflix bizony facsar párat a szívünkön és nem feltétlenül kell érzelmesnek vagy túlérzékenynek lennünk ahhoz, hogy minden egyes rész végignézése után elmorzsoljunk pár örömkönnycseppet, amelyet a bennünk munkálkodó reménynek tudhatunk be.

„Van, amikor felteszed a szíved valamire és ragaszkodsz hozzá, pedig már tudod, hogy nem lesz belőle semmi, de mégis remélsz. (…) A remény, az álmok és a vágyak: ezek a feltételei annak, hogy valamiben higgy.„

– tartja a mondás.

Én úgy gondolom, hogy végignézve a király szerelme című sorozatot te is rá lelsz majd valami fontosra, kedves Olvasó.

Ez a fontos, az életünkhöz nélkülözhetetlen dolog pedig nem más, mint a hit és az akarat ereje. Hit abban, hogy bármilyen nehéz is jelenleg az életünk, egyszer jobbra fordul. Erősnek és kitartónak kell maradnunk, bármilyen furcsa és elsőre megugorhatatlannak tűnő akadályokat sodor elénk az élet, hiszen minden nehézség a tanulási folyamatunkat szolgálja.

Amennyiben szeretnél még többet megtudni Korea különös világáról és példát venni egy hihetetlenül bátor nőről, aki királynak állt, kapcsolj a Netflixre és indítsd el a király szerelmét! A zsebkendőket és a sajtos popcornt pedig ne felejtsd el bekészíteni!