Tavaszi fáradtság? Ints búcsút a karikás szemű mumusnak!

2022. ápr. 13. Tollas Tímea

Tavasz van, a madarak vidáman csicseregnek a fák tetején, miközben az egyre melegebb napsugarak lágyan megcirógatják a vállunkat. A rengeteg napfénnyel és a természet kivirágzásával együtt nekünk is felszabadultabbnak és energikusabbnak kellene lennünk- hallhatjuk sokszor. Azonban mi a helyzet akkor, hogyha mindezek ellenére folyamatosan csak a fáradtságot és fásultságot érezzük?

Akár egy hervadt pipacs, a fejünket lógatva törődünk bele, hogy a mindennapjaink mostantól kezdve ugyanolyan egyszínűen fognak telni. A reggeli után pedig karikás szemmel nézünk bele a tükörbe és azt kérdezzük magunktól: hát te meg ki vagy?

Amennyiben már Te is éreztél hasonlót és belefáradtál abba, hogy folyamatosan mumusként tengeted a mindennapjaidat, akkor éppen itt az ideje, hogy változtass és nagy lépéseket tegyél! Önmagadért. Az egészségedért. A szebb és tartalmasabb jövőért.

Jókedv= stresszmentes életmód+megfelelő folyadékbevitel+pozitivitás

A mostani világunkban nagyon felpörögtek az események, ezáltal pedig mi is folyamatosan arra kényszerülünk, hogy egyre és egyre gyorsabban hajtsuk magunkat. Miközben igyekszünk felvenni a rohamtempót a munkában, a magánéletünk és a testi, illetve lelki egészségünk sínyli meg mindezt. Legtöbbször sajnos észre sem vesszük, hogy valamit rosszul csinálunk és nem ártana lassítanunk, hacsak nem szeretnénk leeresztett lufi módjára végezni a napunk végén.

Temérdek képlet és ötlet létezik a nyugodt mindennapok megélésére, azonban a legfontosabb mindig az, hogy mi tudjuk, mit szeretnénk és számunkra mi okoz kikapcsolódást, illetve örömet. Amíg a szomszédunknak egy frissítő arcmaszk és pár vidám film megnézése tökéletes nyugalmat ad, addig számunkra lehet, hogy teljesen más nyújt igazi relaxációt. A sok fáradtság teljesen beleépült a mindennapjaidba és sokszor úgy érzed, legszívesebben sikítva elrohannál a problémáid elől? A jó hír: nem vagy egyedül és mindig van megoldás!

Akár hisszük, akár nem, önmagunk 110%-os ismerete, a gondolataink összeszedése és a jövőről alkotott elképzeléseink határozzák meg azt, hogy hogyan élünk a mában. Hogyan vesszük a hirtelen elénk gördülő akadályokat és milyen módszerekkel nyugtatjuk meg magunkat egy nehezebb élethelyzetben.

Az önismeret mellé pedig nem árt, hogyha egy jókora adag bátorság, kitartás és talpraesettség is társul. A pozitivitás és a jókedvre való nyitottság tanulható és csakis hozzáállás kérdése, ahogyan a legtöbb dolog az életben. Azonban bármennyire is nyitottak vagyunk, a következő extra tippeket és ötleteket nem árt figyelembe vennünk, hogyha úgy érezzük, ránk tört a tavaszi fáradtság.

Extra, életmentő tippek tavaszi fáradtság ellen

1. Stresszmentes életmódra való törekvés: Ezt talán magyarázni sem kell nagyon, hiszen mindannyian tisztában vagyunk vele és már tapasztaltuk is, hogy a stressz az egyik legnagyobb gyilkos manapság.

2. Feszültségoldó terápiák és sportok alkalmazása: Yoga, squash, pingpong, netán bowling? Számodra mi okoz örömet? Találd meg azt a sport formát, amelyik a legközelebb áll hozzád és szívesen végeznéd egy héten akár többször is.

3. Kellő folyadékbevitel: A megfelelő napi folyadékbevitel nagyon fontos szerepet játszik a mindennapjaink során. Kellően hidratáltnak kell lennünk ahhoz, hogy sikeresen vegyük a mindennapi akadályokat. Egy felnőttnél a napi 3 liter folyadékbevitel nélkülözhetetlen az egészséges életmódhoz és a fáradtság leküzdéséhez.

4. Egy hobbi, amit teljes szívedből tudsz végezni: Fess, alkoss, inspirálódj minél többet a körülötted lévő környezetedből és a nagyvilágból!

5. Gyümölcs, gyümölcs, még több gyümölcs: A vízhez hasonlóan a gyümölcsöknek és a vitaminoknak is nagyon fontos szerepük van az életmódunk kialakításakor. A túlságosan mű összetételű ételeket pedig felejtsd el és helyette bombázd egészséges ételekkel a szervezetedet!

6. Kirándulj a friss levegőn, engedd ki a fáradt gőzt! Hétvégén tölts minél több időt a szabadban, sétálj, mozogj többet! A rendszeres testmozgás vidámabbá és energikusabbá is tesz hosszútávon, szóval hajrá!

Ints búcsút a fáradtságnak, töltődj fel napfénnyel és energiával, hiszen erről szól a tavasz! Bármilyen nehéz helyzetbe is kerülj, sose feledd, hogy bármin túl tudsz lendülni, ha igazán akarod és hittel viszed véghez.