Szépség és gyógyerő egy molekulába sűrítve: a hialuronsav mágiája

2022. máj. 05. Tollas Tímea

Változik a világ és vele együtt a szépségtrendek és az ideálok is. Mi nők évszázadok óta a tökéletest és a hibátlant kutatjuk, mintha belénk lenne dekódolva, hogy mindig egyre és egyre magasabbra törjünk. Kifogásolhatatlan, patyolattiszta bőr? Ránctalan, puha arc? Teltebb, csókra állóbb ajkak? Az említettek mindannyiunk számára ismerősen csenghetnek és ez így van jól.

A temérdek divat magazin címlapjáról ránk mosolygó, önbizalomtól ragyogó szupermodellek sokunkat elbizonytalaníthatnak, a letargikusabb perceinkben pedig mélyebbre taszíthatnak az önsajnálat felé. Gyönyörű bőr, fiatalos megjelenés, nulla ránc és kívánatos testalkat. Jól látom, hogy bágyadtan támasztod az állad, de azért kíváncsian mosolyogsz? Jól teszed.

Nők vagyunk, hölgyek vagyunk, anyák vagyunk. A vonzerőnk, a bájunk, a kisugárzásunk és a finomságunk ad erőt a nehezebb napjainkon is. Éppen ezért érthető, hogy igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a fiatalságunk és egészségünk még sokáig ragyoghasson. Ép testben ép lélek, tartja a mondás, így a következőkben ismerkedjünk meg egy igazi csodaszerrel, amely jótékony hatással van ránk, méghozzá kívül-belül.

Készen állsz rá, hogy megismerd a fiatalság és az egészség elixírjét? Amennyiben igennel feleltél, mindenképpen olvass tovább, hogy még több információt szerezhess a hialuronsavról és hihetetlen hatásairól.

A fiatal bőr és az újrakezdés jelszava, avagy a hialuronsav a legjobb barátunk

A hialuronsav szót a legtöbben, ha csak hallomásból is, de ismerjük. Te mire asszociálsz elsőre, amikor ezt a 11 betűből álló, igazán tudományosan csengő kifejezést olvasod? Bevallom, nekem elsőre az ajakfeltöltés jut eszembe és a különféle színes, illatos üvegcsébe zárt ránckezelő lifting hatású krémek.

Azonban a hilauronsav ennél sokkal több. Áldásos anyag, amely a bőrünkben egyébként is megtalálható molekula. Elképesztő előnye, amelyről igazán ismertté vált, nem más, mint a vízmegkötő képessége. A hialuronsavat elképzelhetjük úgy is, mint egy puha kis szivacsot, amelyet mélyen a vízbe mártva egyfajta csoda történik. A szivacs magába szippantja a felvett vizet, arcbőrünkbe jutva pedig kis idő elteltével kifejti praktikus hatásait.

Régóta szenvedsz már zsíros vagy éppen túl száraz, érzékeny bőrtípussal? Úgy érzed, egyik krém sem a megfelelő számodra és már belefáradtál a folyamatos kísérletezésbe és a több tízezer forintok hasztalan kidobálásába?

Érdemes egy esélyt adnod a hialuronsavnak, ugyanis szérum formájában már számos drogériában megtalálható, a hatása pedig már pár nap után érezhető. Azon kívül, hogy segíti a zsíros vagy éppen érzékeny bőr regenerálását még egyfajta természetes ráncfeltöltő hatással is rendelkezik.

Nem véletlenül a nők legjobb barátja ez a csodaszer, hiszen felhasználása sokrétű, ráadásul az interneten olvasható tapasztalatokra és eddigi visszajelzésekre alapozva az egyik legtermészetesebb hatóanyag. Add meg magadnak a felüdülés élményét és ajándékozd meg a szeretetre áhítozó bőröd a legnagyobb meglepetéssel: a hilauronsavval. A végeredmény? Jól láthatóan teltebb, puhább és simogatni valóbb, elégedett bőr.

Top 5 hialuron szérum, amelyet a bőröd is meghálál majd

1. Multi-Molecular Hyaluronic Complex 2

2. Hyaluronic Acid 2% + B5

3. Youth Activator Hydranov 100%

4. Q+A Hyaluronic Acid

A hialuronsav terápiás alkalmazása

A hialuronsavat nem csupán szépségápolási célzattal vehetjük igénybe. Felhasználási területe olyan széles körű, hogy méltán érdemelte ki a csodaszer nevet.

Számos betegség, krónikus fájdalom kezelésében fontos szerepet tölt be az alkalmazása, segítségével csillapíthatóak a hosszabb ideje fennálló testi fájdalmak és problémák. Az alábbi kis összesítő listán tisztán láthatjuk, hogy számos betegség gyógyforrása lehet a hialuronsav különleges anyaga.

1. Bizonyára számodra is ismerős a fogíny gyulladás és a különböző szájüregi fertőzések, gyulladások kellemetlen problémája. Jó hír, hogy a hialuronsavas készítmények itt is csodákat tudnak elérni, gyulladáscsökkentő hatásukat gyorsan kifejtve csillapítják a kínzó fájdalmakat.

2. Az egyik legnehezebben gyógyítható, az életminőséget kegyetlenül lerontó betegség, a fájdalmas hólyag-szindróma vagy más nevén IC (Interstitial Cystitis). Ez a betegség még gyerekcipőben jár, a kutatók és orvosok azonban már most jó eredményeket értek el a sérült, érzékeny hólyagfal hialuronsavval való feltöltésével.

3. Bárhány évesek is legyünk, az ízületeink az évek során bizony folyamatosan használódnak és kopnak, a mozgásszegény életmód pedig nem sokat segít a reumatológiai problémák leküzdésében és megoldásában. Szerencsére a hialuronsav ezen a területen is tökéletesen alkalmazható és kitűnő eredményeket hoz a fájdalmak csillapítása terén. Injekció formájában az ízületbe fecskendezve fejti ki gyógyító és fájdalomcsillapító hatását.

4. Veled is előfordult már, hogy reggelente azt érzékelted, hogy száraz a szemed? Nem kell megijedni, ugyanis sajnos egyre többünket érint ez a probléma a rohanó és stresszes életmódunk során. Manapság egyre több szemcsepp összetételében felbukkan a hialuronsav, ugyanis ez a csodaszer nagy segítséget jelent a gyulladások kezelésében az egyes szemproblémák csökkentésében.

Csupán pár csepp elegendő, legyen szó szemcseppről vagy éppen arc szérumról, hogy feltöltődjünk élettel és megháláljuk a testünknek azt a sok évet, amely alatt végig kitartott mellettünk. Támogatott, erőt nyújtott a keserűbb napjainkon is és azt üzente, hogy ő mindig mellettünk lesz.

Jóban és rosszban. Mi lenne, ha most mi is így tennénk és több figyelmet szentelnénk számára a hialuronsav egészséges varázsával?