Ezeket az immunerősítő tippeket tartsd be, ha szeretnéd felturbózni az egészségedet

2023. febr. 05. Tollas Tímea

Egészség. Mindenkinek mást és mást jelent, abban azonban a legtöbben egyetértünk, hogy az egészségünk és az immunrendszerünk olyan kincs, amelyre nem árt odafigyelni és ápolni. Ha egészségünk van, mindenünk van. Nyugalmunk, vidámságunk, életünk és szabadidőnk. Azonban ha nem figyelünk oda saját magunkra, a szervezetünk apróbb jelzéseire, akkor sajnos könnyen a visszájára fordulhatnak a dolgok.

A betegség mindig a legváratlanabb pillanatokban üti fel a fejét, amikor a testünk már nem bírja tovább a nyomást. Ilyenkor már próbálhatunk lépéseket tenni és tüzet oltani, de mindhiába. Az egészség egyik és egyben legfontosabb aranyszabálya: minden egyes nap, születésünktől kezdve tennünk kell érte.

Immunerősítés a boldogabb mindennapokért

Az immunrendszerünk a mi várkastélyunk. A nehezebb, keményebb időszakokban megvéd minket a külső hatásoktól és a vírusoktól. Erődként funkcionál, ezért nagyon lényeges, hogy mindig erősítsük!

Az immunrendszerünk erősítésére télen és a hidegebb hónapok beköszöntével még nagyobb hangsúlyt kell fektetni, hiszen ekkor jobban ki van téve a baktériumoknak és a megfázásnak is. Akik erős, edzett immunrendszerrel rendelkeznek, sokkal könnyebben reagálnak egy erősebb lázas megbetegedésre vagy bármilyen más betegségre is.

A legtöbben az immunerősítés és az egészség szó hallatán egyből méregdrága vitaminokra, elixírekre vagy éppen cseppekre gondolnak, azonban ez egyáltalán nem fedi a valóságot. Az igazság ugyanis az, hogy már akár napi egy darab alma elfogyasztásával közelebb kerülhetünk a hőn áhított egészséghez és gyógyuláshoz, mint az elején gondoltuk volna.

Ha felkészültél arra, hogy végre elszántan lépéseket tegyél saját magadért és az egészségedért, akkor olvasd el a következő immunerősítő tippeket, amelyekkel felturbózhatod a szervezeted ellen állóképességét.

Folyadék, folyadék

Legalább 2,5-3 liter folyadékot kell meginnunk egy nap ahhoz, hogy a szervezetünk megfelelően működjön. Érdemes főként tiszta vizet és cukrozatlan teákat fogyasztanunk, ugyanis ezek hidratálnak a legjobban. Ha nem vagy szomjas, akkor is legyen nálad egy üveg víz, amiből minden egyes órában megiszol legalább egy pohárral, így szinten tudod tartani a folyadékbeviteledet akár munka közben is.

A gyümölcsök és zöldségek gyógyító ereje

Az vagy, amit megeszel – tartja a mondás. Nem árt hinni ebben a kijelentésben, hiszen lényegében valóban azzá válunk, amit elfogyasztunk a mindennapjaink során. Fogyassz minél több zöldséget és gyümölcsöt, ezzel is megelőzve a megbetegedéseket és támogatva a szervezetedet. A gyümölcsök és zöldségek tele vannak vitaminokkal és nélkülözhetetlen nyomelemekkel, amelyekkel kedveskedhetünk az egészségünknek és a pocakunknak is.

Minden nap mozogj egy kicsit

Teljesen mindegy, hogy spinning órákra jársz az edzőterembe, vagy a házad körül futsz három kört, a lényeg a mozgás éltető erejében rejlik. Szívd be a friss levegőt vagy csak sétálj egyet a környéken,  miközben kifújod a napi bosszúságokat és fáradalmakat.

Meditálj és bízz az immunrendszeredben

Jógázz vagy relaxálj, ahogyan neked jól esik. Bízz abban, hogy a szervezeted mindig a lehető legjobb úton halad afelé, hogy támogasson téged és az egészségedet. Tegyél meg mindent a nyugalmad és a belső lelki békéd érdekében, hiszen a rengeteg stressz csak ártani fog neked és az egészségednek is.

Egészségben és vidám pillanatokban teli újévet és mielőbbi gyógyulást kívánok mindenkinek, akit elkapott a tél hűvös fuvallata.