A sikeres emberek titkai nyomában

2022. máj. 27. Tollas Tímea

Siker. Első hallásra talán megfoghatatlannak és igen nehéz kifejezésnek tűnhet. Mitől lesz valaki elismertebb vagy éppen jobb, mint mások? Egy nehezen definiálható, ám annál szebb szó, amely hatására azt érezhetjük, hogy még több van bennünk, mint elsőre hittük volna.

„A siker bizonyos mértékig viszonyítás kérdése. Évi ötvenezer dolláros jövedelemmel sikertelennek tekinthetünk valakit, ha ötször ennyit is képes keresni. Ugyanakkor tízezer dollár éves bevétel fergeteges siker annak, aki ehhez alaposan kihasználja tehetségét, képességeit.”

Zig Ziglar

Amikor valaki rálép a siker nehezen kikövezett útjára, mindig vállal vele egyfajta kockázatot. A kockázatot, hogy mindig a legjobb formáját hozza és a teljesítménye sose mutasson visszaesést. Nehéz ügy és még annál is nehezebb téma a következő, azonban megfelelő kezekben és sikerorientált egyéniségekben csodaszép, színes virágokat hajt.

A kulcs a motivációban rejlik

Motiváció nélkül gyengék és erőtlenek vagyunk, az életünk értelmetlennek és sivárnak tűnik. Hiába is tagadnánk, mindannyiunknak szüksége van az inspirációra és a kihívásokra, hiszen ezek éltetnek és ösztönöznek arra, hogy minden egyes nap egy kicsit feljebb törjünk.

A motiváció segítségével nem ragadunk majd benne nehéz élethelyzetekbe, megtanuljuk kezelni a problémákat, miközben csakis az orrunk előtt várakozó sikerre és a megoldásokra koncentrálunk.

Kihívásokkal teli mindennapok

Bármilyen nehéz is legyen egy napunk, olykor nem áll megállni, kicsit lelassítani és szembenézni a valósággal: mit akarunk mi valójában? Csakis az számít, hogy a munkánkban és a magánéletünkben egyaránt elégedettnek és sikeresnek érezzük magunkat, hiszen enélkül könnyen hervadt virágként végezhetjük.

A pozitív megerősítés kulcsfontosságú szerepet játszik a pozitívabb mindennapok és a siker felé vezető úton. Az alábbiakban pár hasznos megerősítő mondat következik, amelyek segítségével reggelente garantáltan jobban fog indulni a napod!

 • Szeretem magamat úgy, ahogy vagyok
 • Egyedi vagyok, éppen ezért nem hasonlítgatom magamat másokhoz
 • Határtalan lehetőségekkel rendelkezem
 • Csodás családom és barátaim vannak
 • Hálás vagyok azért, amim van
 • Sikeres vagyok, és nem ismerek lehetetlent
 • Energikusnak és lelkesnek érzem magam
 • Másokat is inspirál a kitartásom és a boldogságom
 • A múltat elengedem, és a jövőre koncentrálok
 • Ugyanazt érzem belül, amit kifelé kommunikálok

Extra tipp: A fenti mondatokat lehetőleg reggelente ismételgesd, méghozzá a tükör előtt, miközben végig a saját szemedbe nézel! Hidd el, egy idő után már zsigerből fog menni és még csak nevetni sem fogsz magadon. Minden azon múlik, hogy mennyire hiszed el, hogy ezek mondatok valóban igazak rád.

A célok meghatározása már fél siker!

Sajnos a legtöbben azt hiszik, hogy a siker magától érkezik és ezért nem kell semmilyen komoly erőfeszítést tennünk, holott ez egyáltalán nem igaz. Mint ahogyan mindenért az életben, a jó dolgokért és a sikerért is meg kell küzdeni.

Azonban nagy küzdelmek és sírások helyett érdemes inkább papírra vetni a céljainkat, hiszen a leírásukkal tudatosítjuk magunkban, hogy pontosan mit is várunk a jövőtől és önmagunktól.

Kérdések, amelyeket havi rendszerességgel tegyél fel magadnak és tűzd ki őket egy jól látható helyre:

 • Hol tartok most az életemben és hová szeretnék eljutni?
 • Milyen tulajdonságaimon kell még változtatnom a személyes fejlődésem és mások érdekében?
 • Mit várok a holnaptól és mit teszek meg ennek érdekében?
 • Hogyan tudnék kilépni a komfortzónámból?

Engedd, hogy a hozzáállásod és vele együtt a világ is egy hatalmas, 180 fokos fordulatot vegyen!

Változtass, ne félj önmagad lenni és jól jegyezd meg: A siker a legváratlanabb pillanatokban kopogtathat az ajtódon, így nem árt résen lenni!