Mi okozhatja a női potenciaproblémákat? A női potenciafokozás alapjai

2023. jan. 28. Bálint Ildikó

Eddig azt gondoltad, hogy potenciaprobléma csak a férfiakat érinti? Akkor jó, ha tudod, egyre több nőnek van segítségre szüksége ahhoz, hogy olyan teljesítményt tudjon nyújtani az ágyban, amilyet szeretne.

Már pedig azt bizonyára te is sejted, hogy egy felhőtlen és stabil párkapcsolat alapja a mindkét fél számára kielégítő szexuális élet.

Mi okozhatja a női potenciaproblémákat?

Habár nőként nincs olyan feltűnő fizikai akadálya a potenciagondoknak, mint a férfiaknál, de nőként is vannak tünetek, amelyeket jelentkezhetnek és gondot okozhatnak.

Az okok legtöbbször nem szervi problémával magyarázhatók, hanem belső, illetve lelki eredetűek. Ha pszichésen máshol jár egy nő agya, folyamatosan ott motoszkál egy belső hang a fejében, az könnyen vezethet érdektelenséghez, a nemi vágy hiányához. Ráadásul a napjainkban egyre inkább jelenlévő stressz és a fokozott idegességre való hajlam tovább növeli a szexuális problémák előfordulását.

A tartózkodó magatartás a párunktól, a szexuális együttlétektől való félelem pedig könnyen vezethet a kapcsolat elhidegüléséhez.

Szerencsére ma már a nőkre is gondoltak a potencia problémák, a libidó fokozás terén, létezik a kifejezetten a nők igényeire szabott női Viagra készítmény, amelynek segítségével könnyedén felszakadhatnak azok a gátakat, amelyek eddig a szexuális életben jelentkeztek.

Hogyan tudunk nőként 100%-os teljesítményt nyújtani az ágyban?

Adódnak olyan helyzetek, amikor egyszerűen nincs kedvünk együtt lenni a párunkkal, de ha már egyre többször azt érezzük, hogy például fejfájásra hivatkozva lerázzuk őt, akkor érdemes elgondolkodni rajta, hogy mi van a háttérben.

Elsőként próbáljunk meg egy nyugodt pillanatban négyszemközt leülni a párunkkal és megbeszélni, hogy mi lehet a probléma hátterében. Könnyen lehet, hogy egy apróságon, egy elcsúszott félreértésen múlik minden, amit egyszerű lesz feltárni, ha mélyebben gyökerező problémáról van szó, akkor alaposan át kell beszélni, hogy mi miért alakult ki úgy, hogy a jelenlegi állapot fennálljon.

A szexuális vágy fokozására számos praktika létezik. Vannak olyanok, akik az előjáték hangsúlyos szerepében látják a megoldást, elegendőnek vélik, ha kellően sikerült felizgatni magukat a másik közelségével, érintéseivel, csókjaival.

De sok esetben ez sajnos nem elegendő, ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek a hölgyek segítségére lehetnek:

  • testmozgás: amennyiben rendszeresen végzünk valamilyen sportot vagy tornagyakorlatot, úgy javul a hüvely vérellátottsága, nő a tesztoszteron szint, így fogékonyabb lehetünk a párunkkal való együttlétre is
  • jóga és masszázs: kikapcsol és pihentet, újult erővel szabadulhatunk fel belőle, amelyet könnyen letudunk vezetni az ágyban párunkkal
  • a helyszínek variálása: az újdonság varázsa mindig segít a dopamin termelésében, ami a libidó fokozásában is nagyon fontos, keressük új és izgalmas helyszíneket
  • gyógynövények, természetes hatóanyagok: ginko biloba, amely a hüvely vérkeringésének a javításáért felel, de szedhető a B5 vitamin, amely szintén szerepet játszik a vérkeringés javításában.

Kár lenne a szőnyeg alá söpörni a problémát, amikor az akár egyszerűen kezelhető és újra felhőtlen szexuális örömöket lehet átélni!