Várandósan már nem fog vonzónak találni a párom?

2021. ápr. 13. Bálint Ildikó

Minden nő életének felejthetetlen pillanata, amikor áldott állapotban van. Sokszor azonban vannak olyan dolgok a háttérben, amelyek megnehezítik ezt a varázslatos időszakot. Az egyik ilyen, amikor a kismama úgy érzi, hogy kerekedő hassal már nem ugyanolyan szexi, mint korábban volt.

A női test a terhesség során olyan test-lelki változásokon megy keresztül, amelyek miatt kételyek merülnek fel a kismamában, hogy vajon párjuk ugyanolyan vonzónak találja-e őt, mint korábban.

Szórakoznak velünk a hormonok

A hormonális változásoknak köszönhetően kismamaként sokszor magunk sem értjük a testük jelzéseit. Vannak köztünk olyanok, akik minden korábbinál jobban kívánjuk a szexet, de olyanok is akadnak, akik teljesen elutasítóan viselkednek a szexuális együttléttel kapcsolatban. Ennek oka sokszor abban kereshető, hogy bizonytalanság alakul ki bennünk a nőiességünket és vonzóságunkat illetően.

Szerencsére a legtöbbször szó sincs erről, pusztán a hormonrendszerünk szórakozik velünk és emiatt csökken az önbizalmunk. A férfiak nagy része áldott állapotban lévő párját mindennél vonzóbbnak, kívánatosabbnak tartja. Nyilvánvalóan vannak olyan férfiak is, akiket zavar a nagyobb pocak, a mellek megváltozása, a tudat, hogy a közös gyermekünk ott van a pocakunkban. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a párunkkal beszéljünk erről, ne pedig magunkban hozzunk ítéletet.

Semmiképp sem előnyös, ha magunkba fordulunk és elkönyveljük, hogy már nem kíván bennünket, mert ez olyan rossz érzések kialakulásához vezethet, amely akár a testi, akár a lelki egyensúlyunkat megbontja.  Az is előfordulhat, hogy párunk pusztán fél kezdeményezni, fél, hogy a szexuális együttlét veszélyezteti a baba egészségét. Világosítsuk fel párunkat, hogy a magzatra semmilyen káros hatással nincs, ha szexuális kapcsolatot létesít velünk, kivéve, hogyha erre orvosi utasítás van.

Nem beszélve arról, hogy nőként, váradósan sokkal nagyobb nemi örömök elé nézünk. Az ösztrogén hormonnak köszönhetően olyan élményekben lehet részünk, amely korábban nem volt. A fokozott érzékenység miatt akár az orgazmus is többször átélhető.

És még egy extra plusz pont a hormonoknak! Az ösztrogén segít abban is, hogy az arcbőrünk feszesebb legyen, csökkenjen a pattanások, mitesszerek száma. Töltekezzünk tehát fel önbizalommal!

Engedjük ragyogni a testünket!

Ahhoz, hogy várandósan is szexinek érezzük magunkat a legfontosabb, hogy mi magunk elfogadjuk a testünk változásait. Ne foglalkozzunk azzal, ha bármilyen szépséghibát vélünk magunkon felfedezni. Ha boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatban élünk, akkor párunk hatalmas pocakkal is bennünket fog a legszexibb nőnek tartani. Fogadjuk el magunkat és ne hagyjuk a tüzet kihűlni a kapcsolatunkban.

Legyenek csíkok a hasunkon, szaladjon fel néhány plusz kiló, jelenjen meg rajtunk narancsbőr, gyermekünk apja továbbra is bennünket fog a legszexibb nőnek tartani, mindössze néhány elenyésző kivételtől eltekintve. A kivételek pedig erősítik a szabályt, így bízzunk magunkban, hogy várandósan is szexisnek tartanak bennünket.

Épp ezért bátran öltözködjünk a lehetőségeinkhez mérten szexisen, ne hanyagoljuk el magunkat és párunkat sem! Ma már a kismamák részére is gyártanak egyben trendi és szexi ruhákat. Felejtsd el azt a régi tévhitet, hogy a kismamaruha alatt a belebújós zsákruhára gondolsz. Olyan kollekciókat találhatsz, amelyben csinosnak és elegánsnak fogod érezni magad még gömbölyödő pocakkal is. Ugyanez igaz a fehérnemű választásra is, bátran válogathatsz a csábító kismama fehérneműk közül, amelyek garantáltan elnyerik párod tetszését is.

Sőt! Élvezzük ki az utolsó kettesben töltött hónapokat, mert a későbbiekben sokkal nehezebb lesz magányos perceket találni. Ne engedjük, hogy elhatalmasodjon rajtunk az önsajnálat, élvezzük ki minden percét ennek a varázslatos időszaknak és fogadjuk el a megváltozott testünket!