Vajon számít a magasság egy párkapcsolatban?!

2022. júl. 16. Bálint Ildikó

Te eltudnád magad képzelni egy sokkal alacsonyabb társ mellett vagy egyszerűen cikinek éreznéd, hogy te sokkal magasabb vagy? De vajon van-e jelentősége egy párkapcsolatban a magasságnak? Alkothat-e boldog párt egy alacsony férfi és egy magas nő, vagy épp fordítva?

Nem könnyű definiálni, hogy ki számít magasnak és ki számít alacsonynak. Számos pszichológiai tanulmány született már arról, hogy milyen előnyökre tehetnek szert azok, akik magasak és milyen hátrányok érik azokat, akik alacsonyabbak.

A nőknek jobban számít a magasság

Felmérések szerint a nők sokkal nagyobb figyelmet szentelnek annak, hogy milyen a kiszemelt férfi magassága.

A nők bizonyítottan azt szeretik, ha magasabb férfival mutatkoznak, míg egy férfit egyáltalán nem zavar, ha ő az alacsonyabb egy párkapcsolatban.

Ennek okát abban is kereshetjük, hogy a nők a férfiakban egy olyan társat keresnek, aki nemcsak szeretetével halmozza el, hanem biztonságérzetet is jelent. Azt szeretnénk, ha biztonságban éreznénk magunkat párunk mellett.

Minél markánsabb egy férfi, annál inkább dominánsabb és annál jobban biztonságban érezzük magunkat mellette.

A férfiak kevesebbet foglalkoznak a magasság kérdésével

A férfiak azonban ebben is máshogy működnek, őket sokkal kevésbé érdekli az, hogy egy nő mekkorára nőtt.

Azt lehet mondani, hogy egyáltalán nem törődnek azzal, hogy párjuk éppen hány centi, legyen tőlük akár kisebb, akár nagyobb.

Elég, ha a sztárok háza táján körülnézünk és egyből találunk példákat erre. Ott van például Jason Statham, akit egyáltalán nem zavar, hogy barátnője Rosie Huntington-Whiteley majd egy fejjel magasabb nála. De Keith Urban sincs zavarban Nicole Kidman mellett.

Miért is lennének, a szerelmet nem centiméterben mérik! És ez nem közhely, hanem az igazság. Persze csak akkor, ha mindkét fél ezt az igazságot vallja. Mert, ha az egyikben is kételyek vannak emiatt és emiatt nem érzi jól magát a bőrében, akkor hosszútávon problémákat fog szülni.

Sohase foglalkozz mások véleményével, ha Te jól érzed magad a bőrödben és boldog vagy!

A belső tulajdonságok sokkal fontosabbak a külsőségeknél. Hová is lenne a világ, ha mindenki egyforma lenne, senkinek se lennének szépséghibái. Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy. Ne érezd magad alsóbbrendűnek magad, akkor se, ha alacsony vagy, de ne legyen felsőbbségérzeted akkor se, ha épp 170cm fölé nőttél.

Kár lenne emiatt belső vívódásokon keresztül menni, pláne azért, mert ezen változtatni végképp nem tudunk. Ha úgy érzed, hogy megtaláltad álmaid férfiját, aki ráadásként még viszont is szeret, akkor ki a fenét érdekel, hogy éppen mekkorák vagytok?!

Szerencsére nincsenek szabályok arra vonatkozóan, hogy kinek kell magasabbnak lennie egy kapcsolatban és mennyivel. Így nem szabad egy szerelmi kapcsolatnak se azon múlnia, hogy a felek adott esetben éppen mekkorára nőttek.