Utolsó pillanatos húsvéti dekorációs tippek

2021. márc. 30. Fodor Andrea

Idén még sajnos kompromisszumokkal telik majd a húsvét, de azért az ünnep hangulatát érdemes megőrizni. Talán többen is vannak olyanok, akik már nem jutnak el dekorációt vásárolni az ünnepi hétvége előtt. Nekik hoztunk néhány olyan díszítési ötletet, melyek az utolsó pillanatban, otthon fellelhető anyagokból is elkészíthetőek egy kis időráfordítással és kézügyességgel.

Műanyag kanalak, evőeszköz, tojástartó, borospohár, ruhacsipesz, szalvéta – csupa olyan alapanyag, mely a legtöbb háztartásban megtalálható. Ezekhez már csak némi festék, ragasztó és határtalan fantázia szükséges, hogy elkészülhessenek a legegyedibb, legvagányabb húsvéti díszítőelemek.

Ha vannak gyerekek a családban, vonjuk be őket is készítésbe, így nem csak szuper dekorációink lesznek majd az ünnepre, hanem a közös szórakozás is garantált. Így lesz igazán emlékezetes az ünnep!

Ha akad néhány wc-papír guriga, maradék csomagolópapír és némi ragasztó, filctoll, akkor mindenképpen készítsünk néhány egyedi személyiséggel rendelkező nyuszi uraságot vagy hölgyet. Engedjük bátran szabadjára a fantáziánkat, párosítsunk különböző színeket, formákat, és meglátjuk igazán különleges nyuszis tartóink lesznek belőle! Ezekbe kisebb édességeket is rejthetünk a gyerekeknek, de akár tojástartóként is használhatjuk őket a már festett tojásokhoz.

Ha akad a szekrényben egy-két rég nem használt borospohár, akkor kis munkával szuper húsvéti gyertyatartókat készíthetünk belőlük! A poharak belsejét fessük fehérre (nyuszi) vagy sárgára (csibe), kívülről pedig rajzoljuk meg a nyuszik, csibék arcát. A nyuszi esetében kössünk rá egy masnit és rögzítsünk rá füleket valamilyen maradék textilanyagból. A csibénél a legjobb a toll, de akár sárga szalvétából, vagy fonalmaradékból is elkészíthetjük a csibéink tollkoronáját. A fejjel lefelé állított poharak talpára végül gyertyát tehetünk.

Akár a konyhaszekrényben porosodó műanyag evőeszközöket, vagy egy-két régi fakanalat is használhatunk alapként húsvéti nyúlcsaládunkhoz. Itt is segítségünkre lesznek a filctollak, színes szalvétamaradékok az nyusziegyéniségek megalkotásakor.

Ha az egyszerűbb megoldások hívei vagyunk, szeretjük a letisztultabb formavilágot, akkor is van megoldás az utolsó pillanatos dekorációra! Egy vastagabb faágat ferdén szeletekre vágva, kidekorálhatunk festékkel, így fából készült hímestojásaink lesznek. Ezeket fel is akaszthatjuk, akár a húsvéti asztalra, vázába tett barkát is díszíthetjük velük. A textilszalvéta a másik alapanyag, mely nagyon egyszerűen nyúllá varázsolható egy-egy főtt tojás segítségével.

A fa ruhacsipeszek az otthoni barkácsolók egyik kedvenc alapanyaga, nagyon sok mindent lehet belőlük csinálni. Akár nyuszikat festhetünk belőlük, pici cérna masnival díszítve. Ha kicsit több időt szánunk rá, az egyik oldalra csibét, a másik oldalra két fél tojást ragasztva látványos kukucskáló bébicsirkéket készíthetünk a kicsik nagy örömére.

A végére hagytuk a legkönnyebben hozzáférhető alapanyagunkat, a tojástartó dobozt. Ez szinte mindig a szemétbe kerül, pedig igazán sokféleképpen újrahasznosítható anyag. Kis festék, olló és ragasztó és máris készülhetnek belőle a húsvéti dekorációs kisállataink.

Jó alkotást és kellemes időtöltést kívánunk az otthoni dekorációkészítéshez! 😊