Mackónadrágban is lehet szexi egy nő?

2021. dec. 28. Bálint Ildikó

A nők ősidők óta azon törik magukat, hogy minél inkább vonzónak találja őket álmai férfija. De mik lehetnek a férfiak elvárásai, vannak-e általános szabályok, amelyek mindenkire igazak? Tényleg csak az tud csábító lenni, aki bomba formában van, szexi ruhát vesz fel, beállított a haja és ki van sminkelve?

Mitől érezhetjük magunkat nőként vonzónak és mitől fog egy férfi minket vonzónak találni? Csak akkor fogunk tetszeni a férfiaknak, ha minden tip-top rajtunk? Vagy elég a természetes kisugárzás és tényleg akár egy mackóban is vonzók lehetünk?

Mitől vonzó egy nő?

Vajon egy férfi megfogja kérdezni, hogy mennyi a testtömegindexed vagy a szemedbe néz és eldönti, hogy az esete vagy-e vagy sem? Bízzunk benne, hogy kevés azon férfiak aránya, akiknél számít, hogy képletekkel számítva mennyire vagy arányos.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a legfontosabb (még ha nem is a legegyszerűbb szabály), hogy ha te vonzónak érzed magad, összhangban vagy kívül—belül, akkor a külvilág számára is vonzó leszel, függetlenül attól, hogy épp mit viselsz. Nem véletlen mondják, hogy:

„Ép testben, ép lélek”

Melyik férfi szeretne egy frusztrált, mindig panaszkodó, megkeseredett személyiségű hölggyel együtt lenni? Még, ha külsőleg mindene is a helyén van, akkor sem biztos, hogy jó társaság. Míg, ha egy vidám, mosolygós, önfeledt hölggyel társaloghat (aki akár épp egy lezser mackónadrágot visel) akkor is a férfiak 99%-a a 2. típust választaná (a maradék 1% pedig tudjon magára).

Vonzóság = belső+ külső értékek összessége

Az, hogy mennyire tudsz vonzó lenni a belső és a külső értékeidből együttesen adódik össze. Hogy melyek az értékek? A belső értékek – amelyeket sokszor nehezebb megváltoztatni – nem mások, mint a kedvességed, a személyiséged, a szenvedélyességed, az eszed és az elfogadás, elégedettség az életeddel, a körülötted levőkkel. Ez után jönnek a külső dolgok, amikbe persze beletartozik az ápoltság és a megjelenés is.

A mai kor egyik „betegségének” nevezhető, hogy mindenhonnan az folyik, hogy a nő akkor tökéletes, ha magazinszépségű és mindenében arányos. Ezt sugallja a közösségi média, a celebek üzenetei. De ez csak a felszín a valóság fölött. Mégis nagyon sok személyiségzavarnak ad táptalajt. Így hatalmas az egyének felelőssége abban, hogy mit hisznek el és mit tesznek ebből a magukévá.

A vonzerő, mint titkos női fegyver

Ahhoz, hogy használhasd a vonzerődet, nem a művi dolgok kellenek, nem az kell, hogy jól rázod-e a feneked vagy épp meg van-e csináltatva a melled. Sugározz kifelé összhangot, mind önmagaddal, mind a világgal. Ez, az, ami vonzóvá és ellenállhatatlanná fog tenni.

Sokszor a férfiaknak fontosabb, hogy mennyire vág az eszed, mint az, hogy milyen ruhát viselsz. Ha frappáns vagy és látszik rajtad a műveltség, van véleményed a dolgokról, ambiciózus vagy, akkor valószínűleg sokkal megnyerőbb leszel, mint ha tűzpiros ajkaid lennének és minden tökéletes lenne rajtad.

Egy jó tanács: Fogadd el magad olyannak, amilyen vagy és ne próbálj meg senkire sem hasonlítani, hanem légy önmagad!