Karácsonyi cipős dobozokkal szebb az ünnep: ajándékozz szeretetet egy rászoruló kisgyermeknek!

2021. nov. 17. Tollas Tímea

Ebben az évben is hamarosan elérkezik a várva várt piros betűs ünnep, a Karácsony, amikor minden kisgyermek és felnőtt szíve egy ütemre, hevesen és izgatottan összedobban. Olyan időszaka ez az életünknek, amikor egy pillanatra megállunk és szabad utat engedünk a varázslatnak. Magunkhoz öleljük rég nem látott szeretteinket, hagyjuk, hogy melegséggel és rég nem érzett szentimentalizmussal töltsön el a Karácsony szelleme.

“Ott van az ajándék. A csomagban. A dobozban. A fa alatt. Nézd csak meg. Bontsd ki. Látod? Látod az ajándékot? Nem. Nem láthatod. Te csak egy tárgyat látsz. Nem az ajándékot. Nem az igazi ajándékot. Mert az láthatatlan. Az igazi ajándék az ajándékban van. Abban, amit látsz, amit kezedben tartasz. Ott van benne. Láthatatlanul. A szeretet, a jószándék, a rádgondolás. Amivel ezt az ajándékot adták neked. Az ajándékban az igazi ajándékot. A szeretetet.”

Csitáry-Hock Tamás

Ha kinézünk az ablakunkon, a lágyan aláhulló hópelyhek vidám tánca játszani hív. A kandalló mellé kuckózunk és egy bögre forró csokoládé társaságában jólesően elmerengünk az idei évünkön. Felidézzük a szép és a felejthető momentumokat, miközben a gyanta illatú karácsonyfa egyik ága a bőrünkhöz ért. Csiklandozásától és a régi karácsonyok emlékétől könny szökik a szemünkbe.

Bárcsak minden december 24-e olyan meghitt és tökéletes lehetne, mint az évekkel ezelőtti!

Bárcsak újra átélhetnénk azokat a szép időket, amikor még őszintén tudtunk örülni.

Bárcsak időutazók lehetnénk…

Bárcsak…

Különös nosztalgiázásra invitálnak a gyerekkorunkból már oly ismerős finom illatok, miközben megbabonázva a kicsiket figyeljük. Vidáman, öröm sikolyok kíséretében bontogatják a csillogó csomagolópapírba bugyolált ajándékokat. Mi pedig kortól és nemtől függetlenül elolvadunk. Bárhogyan is viszonyultunk idáig az ünnepi időszakhoz, a fárasztó készülődéshez, ebben a pillanatban úgy érezzük, hogy megérte. Megérte az örömtől szikrázó kis szemekért, a szívünk pedig csordultig tele van szeretettel.

A fent leírtak egy gyönyörű, idilli Karácsony és ünnepi időszak festői képét eleveníthetik meg az olvasóban, azonban az a szomorú tény, hogy sajnos nem minden családnak és gyermeknek lehet ilyen Karácsonya. Léteznek nehéz sorsú, beteg gyermekek, akiknek egész életükben nehéz betegségekkel kell együtt élniük, miközben a szüleik igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni annak érdekében, hogy egy percre mosolyogni láthassák őket. Fájdalom és szomorúság nélkül. Boldogan, ahogyan minden kisgyermek megérdemli azt. Főként Karácsonykor.

Tégy jót! Váltsd valóra egy kisgyerek álmát!

Mit szólnál hozzá, ha idén a drága ajándékok vásárlása helyett mosolyt varázsolnál egy beteg gyermek arcára? Ami számodra csupán egy egyszerű, kopottas cipősdoboz, az egy rászoruló kicsi számára maga a mennyország. Egy esély, egy lehetőség az örömre. Amint kezébe fogja a dobozt, szavakkal szinte leírhatatlan hála tölti majd el a kis szívét, hogy az Angyalka idén gondolt rá.

A Tégy Jót a fogyatékkal élőkért Alapítvány 2021-es Cipősdoboz akciója keretén belül Te is meg ajándékozhatsz egy kisgyereket és szebbé teheted a karácsonyát.

Ehhez nem kell mást tenned, mint a https://tegyjot.hu/ciposdoboz/ oldalon található egyszerű utasítások követni.

Első lépésként válaszd ki azt a gyermeket, akit szívesen megajándékoznál. Ha ezzel megvagy, készítsd össze számára a cipősdobozt! Ne feledd, hogy itt nem az ajándékok anyagi értéke számít, hanem a jószándék, a kreativitás és a szeretet.

Fontos tudnivalók

Csak is tiszta, hiánytalan, nem kopott, nem törött, vagyis lehetőleg új, vagy újszerű, a COVID-19 veszélye miatt fertőtlenített (!) játékokat helyezz a cipősdobozba. Édesség esetén fokozottan figyelj a szavatossági időre, kifejezetten romlékonyat pedig semmiképp se küldj!

 A cipősdoboz ajándékok beküldésének határideje 2021. december 21.

Bővebb információért és postacímért, ahova az ajándékokat küldheted, látogass el a fenti linkre!

Ajándék tippek a cipősdobozba

Puha plédek, takarók, játékok, karácsonyi könyvek, plüss állatok

Ne feledd: Egy jótett mindig újabb jótettet eredményez, éppen ezért sosem késő belekezdeni! Hidd el, ha másoknak segítesz, Te is jobban fogod magadat érezni. Olyan béke és kiegyensúlyozottság költözik majd a szívedbe, amely örökké elkísér a könnyebb és nehezebb napjaid során is.

Csodálatos, szeretetteljes karácsonyi készülődést és vidám ünnepi időszakot kívánok Minden jótét léleknek!