Karácsonyi ajándékcsomagolás

2020. dec. 10. Szűrös Ivett

Karácsony közeledtével egyre sürgetőbbé válik az ajándékozás kérdése. Vannak családok, ahol előre megbeszélik, hogy milyen értékben vásárolnak egymásnak ajándékot. Előfordul olyan is, hogy csak a gyerekeket ajándékozzák meg.

Az anyagiaktól, az egyéni és a családi szokásoktól, illetve még sok egyéb körülménytől függhet, ki, milyen értékben ad vagy kap ajándékot. Miután sikerült eldönteni/megbeszélni a vásárlásra szánt keretet, jöhet a meglepetések beszerzése. De még akkor sem dőlhetünk nyugodtan hátra, ha sikerül minden listánkon szereplő ajándékot megvásárolni. A csomagolás ugyanis még hátravan.

A legkényelmesebb megoldás az ajándéktasakok használata. Különböző méretekben kaphatóak, így minden ajándék számára megtalálhatjuk a legmegfelelőbbet. A kiválasztásnál pedig figyelembe vehetjük a megajándékozott ízlését is, hiszen többféle szín és minta közül választhatunk. Bár az ajándéktasakok használata kevésbé kreatív, ám kétségkívül környezetbarát. Ugyanis ha egy meglepetést ebben kapunk, azt érdemes eltenni, hiszen a következő alkalommal felhasználhatjuk egy másik ajándék csomagolásának. Arra viszont nem árt odafigyelni, hogy ne annak a személynek adjuk tovább, akitől azt előzőleg kaptuk, mert ha esetleg felismeri, az igen kellemetlen tud lenni.

Az ajándéktasak mellett népszerű még a csomagolópapír is. Ebből is rengetegféle van, így az ember kedvére válogathat, hogy megtalálja a számára, pontosabban az ajándékozott ízlésének legmegfelelőbbet. Ennek előnye, hogy olcsó, illetve egy kis kreativitással igazán szép csomagolásokat lehet alkotni. Becsomagolni egy ajándékot viszont jóval időigényesebb, mint belerakni azt egy ajándéktasakba. Ezért sokan szeretik inkább másnak átpasszolni ezt a feladatot. J Amennyiben egy ajándék nem téglatest alakú, azt javasolt beletenni egy dobozba, majd pedig azt becsomagolni, így megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Sajnos a csomagolópapír kevésbé környezetbarát, hiszen kicsomagolás után azonnal a szemetesben végzi. Az persze még a jobbik eset, ha a szelektív papírgyűjtőbe kerül. Emellett persze azért vannak olyanok, akik óvatosan bontják fel/ki az ajándékot, így a csomagolópapír a későbbiekben még újra felhasználható marad.

A meglepik becsomagolásánál csak a fantázia szabhat határokat. Ráadásul nem kell feltétlenül a legdrágább csomagolóanyagokat megvenni. Kevés pénzből, sok kreativitással is lehet igazán szépet alkotni.