Ilyenkor a legkönnyebb megfázni. Öltözködési tippek a hűvös reggelekre

2021. nov. 07. Bálint Ildikó

Nincs mit szépíteni elérkezett az őszi időjárás hűvösebb fele, amikor a reggelek már igencsak csípősek. Számítunk rá, hogy a déli-kora délutáni időjárás még ad némi bizalomra okot, de azért a legjobb, ha jó vastagon felöltözünk, mert ilyenkor könnyű ám megfázni.

Igen ám, de akkor, hogy öltözzünk fel, ha egész nap úton vagyunk és nem szeretnénk a déli órákban sem leizzadni?

Így öltözködj a hűvös reggeleken

Nincs is nehezebb, mint egy szürke, hideg reggelen fogni magunkat és elindulni a dolgunkra.

Ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjunk a hideg reggelek-melegebb délutánok időjárásához a legjobb, amit tehetünk, hogy rétegesen öltözködünk. Aki öltöztetett már kisgyereket annak ez a szabály ismerős. A kisgyerekek öltöztetésénél az az alapszabály, hogy egy réteggel több kell, mint amennyit magunkra felveszünk.

Egy kora reggeli indulásnál azonban a legjobb, ha mi magunk is felvesszük azt a plusz egy réteget, amit majd később levehetünk. Ez lehet egy atléta, vagy akár egy jó meleg pulóver (az utóbbit könnyebb levenni magunkról).

Tegyél meg mindent a megfelelő komfortérzetért

A legfontosabb az öltözködésünk megválasztásánál, – ami télen-nyáron igaz- hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Vagyis hideg időben is úgy kell felöltöznünk, hogy figyelembe vesszük, hogy hol leszünk és mit fogunk csinálni aznap.

Máshogy kell felöltözni, ha a munkahelyünkre megyünk vagy ha épp korcsolyázni. Legjobb, ha előző este kikészítjük a másnapi ruhánkat, hogy legyen időnk kellőképpen átgondolni, hogy mit is szeretnénk és mire lesz szükségünk.

Ne hagyjuk, hogy a tűző napsugarak megtévesszenek bennünket, mert lehet, hogy vakítóan süt a nap és nem gondoljuk annyira hidegnek a levegőt, de az őszi napsütés már nem ugyanaz, mint a nyári, így vigyázni kell, mert megfázni nagyon könnyű.

Jó tanács

Igyekezz beszerezni olyan ruhadarabokat, amelyek nemcsak melegséggel töltenek el, hanem vidámsággal is. Ez különösen vonatkozik a kabát, sapka, sál kombójára, mivel azokat nap, mint nap hordod.

Csak gondolj bele, hogy ülsz mondjuk a buszon és mindenki fekete-szürke kabátban van, erre meglátsz egy meleg színekben pompázó kabátot és elönt tőle a melegség és a jókedv.

Te se legyél szürke egér, hanem merj merészebb darabokat viselni és egyből jobban indul a napod!

Ha nem szereted a feltűnő ruhadarabokat, akkor akár csak egy kiegészítőt is választhatsz, amivel feldobod az öltözéked. Egy vidám sál kívül-belül melengeti fogja a testedet!

Összefoglalva

Öltözködjünk rétegesen, de ne vigyük túlzásba, mert, ha egész nap izzadunk az sem lesz jó. Arra is ügyelnünk kell, hogy ne fázzunk meg, így inkább egy réteggel többel készüljünk, mert még mindig könnyebb levenni egy ruhadarabot, mintha nincs mit felvennünk.