Hasznos ajándékötletek karácsonyra

2022. dec. 12. Lebán Csenge

Ahogyan közeledik a karácsony, egyre több emberben ötlik fel, hogy ugyan mit is adjon a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek ajándékul. A választás rengeteg dologtól függ, például, hogy milyen szoros a viszony, vagy, hogy az illető milyen korú és nemű. Azonban van néhány hasznos ötlet, amivel valószínűleg nem foghatunk mellé, bárkit is szeretnénk meglepni vele.

Ruházati ajándékutalvány

Az öltözködés és ruhavásárlás szükségszerű dolog. Mindegy, hogy az ember mennyi idős, milyen nemű. Éppen ezért nem foghatunk mellé túlságosan egy ruhautalvánnyal. Ha tudjuk, hogy az illető melyik boltból öltözködik, könnyebb dolgunk van, de elegendő lehet az is, ha a stílusához hasonló üzletet keresünk. Így nem kerülünk kellemetlen helyzetbe a másiknak nem tetsző ajándék ruha miatt.

Könyvutalvány

Az olvasni szerető embereknek a legnagyobb ajándék talán, ha könyvutalványt kapnak, hiszen minden bizonnyal van a tarsolyukban néhány könyv, amit szeretnének beszerezni. Így a ruhákhoz hasonlóan elkerülhetjük, hogy az ajándékozott érdeklődésén kívül eső könyvet válasszunk.

Drogériai utalvány

Ismét egy hasznos utalvány, hiszen elmondhatjuk, hogy a tisztálkodás és szépségápolás a legtöbb embernek bevett szokása. Az ajándékozott fél így kedvére választhat számára szükséges és megfelelő termékeket a drogéria polcairól.

Gazdis ajándékok

Azoknak, akiknek a családjában kisállat is van, nagy örömet okozhatunk, ha a kisállatának veszünk dolgokat. Legyen az táp, konzerv, alom, vagy bármi, amit ők hasznosítani tudnak. Ehhez azért fontos tisztában lenni azzal, hogy melyik a megfelelő termék, hiszen előfordulhat allergia, irritáció, vagy egyszerű ellenszenv, ami miatt a gazdi nem választaná kedvencének azt, amit mi választunk. Vegyük ezt figyelembe az ajándékozásnál!

Hobbival kapcsolatos ajándékok, amikből nem árt az utánpótlás

Aki lovagol, annak felesleges egy ötödik lovaglókesztyűt venni, a tipp nem erről szól. Olyasmire gondoltam inkább, mint a hímezőknek a hímzőfonal, vagy festőknek a festék. Olyan apróságok, amelyek elfogynak, és az illetőnek előbb vagy utóbb magának kellene pótolni őket.

Háztartási kellékek

Ide tartoznak a takarító vegyszerek, mosogatószerek, mosószerek, öblítők, és minden egyéb, amit az illető a háztartásban fel tud használni. Ezekhez nem árt egy szép csomagolás vagy ajándéktáska, hiszen nem illik egy flakon mosogatószert a fa alá tenni, azonban a hasznosságában kételkednünk sem kell.

Autós kellékek

Akinek van autója, annak ajándékozhatunk például autóillatosítót, kárpittisztítót, műszerfal ápóló törlőkendőt, vagy bármi egyebet, amit az autójában hasznosítani tud.

Élmények

Ha egy kicsit is ismerjük a személyt, akit ajándékozni szeretnénk, akkor jegyet vagy bérletet is vehetünk neki oda, ahová ő szívesen ellátogatna. Lehet ez színház, mozi, szabadulószoba, edzőterem, és még sok más. Ezzel elsősorban örömöt, majd később élményt is adhatunk az ajándékozott illetőnek.

Sütemény, édesség

Ha csak nem cukorbeteg, vagy diétát folytató az illető, nem foghatunk mellé szeretettel elkészített süteménnyel, vagy szépen csomagolt bonbonnal. A legtöbb ember szereti az édességet, de legalább a háztartásban akad olyan, aki nem utasítja el az efféle élvezeteket.

Kézműves termékek

Ide tartoznak azok a minőségi, házi készítésű kézműves termékek, mint például a lekvárok, szörpök, likőrök, vagy akár szappanok. Az ilyen termékek általában szépek, csalogatóak, az ember szívesen megszerezné őket egy-egy vásárban. A legtöbb ilyen terméknek azonban túl borsos ára van mindennapi fogyasztásra, ezért különleges ajándék válhat belőle.

Tippjeimet hosszas gondolkodás után listáztam, miután elgondolkodtam, hogy gyakorlatias személyiség lévén én örülnék-e hasonlóknak. Remélem, a fenti ötletek segítenek a karácsonnyal együtt közeledő ajándékozási válságban, és örömet szereznek annak, aki majd kapja őket.