Hányadik randi után nem korai, ha lefekszem vele?

2022. ápr. 15. Farkas-Csamangó Tekla

Amennyiben úgy érzed, nehéz manapság olyan embert találni, akivel megértésen alapuló kapcsolatot alakíthatsz ki, joggal üthet szöget a fejedben a kérdés: Vajon hányadik randi után érdemes teret adni az intimitásnak és a szexnek?

Minden bizonnyal nem egyéjszakás kalandot keresel, ha ilyesmin gondolkodsz. Inkább társat szeretnél, akivel tervezhetsz a jövőben. Talán ezért sem akarod elsietni az ágyba bújást addig, amíg ismerkedős fázisban vagytok. Mert ha túl korán engedsz a vágyaidnak, könnyűvérűvé válhatsz a partnered szemében. Viszont, ha túl későn, akár el is szalaszthatod őt. Ez a dilemma feszültséget generálhat benned, és tapasztalt felnőttként is kellemetlenül érinthet. Ennek következtében pedig lényeges dolgokról terelődhet el a figyelmed. Arról, hogy kellő érdeklődést szentelj annak, akivel randizol. Hogy felfedezd mindazt, ami nemcsak a testét, de a személyiségét is vonzóvá teszi. Hisz közös érdeklődés, néhány közös vonás és elképzelés nélkül, alig eshet szó komoly párkapcsolatról.

Tehát miután eldöntötted, hogy a személyisége és az életfelfogása is érdekel –e, könnyebb kiválasztani az első szexuális együttlét ideális pillanatát. Ehhez azonban elengedhetetlen átgondolnod a következőket:

Mik a saját igényeid?

Nincs két egyforma ember. Emiatt nehézséget okozhat egyről a kettőre jutni egy kapcsolatban. Ám, ha még a saját igényeiddel sem vagy tisztában, akkor igazán problémásnak érezheted a helyzetet. Így a legjobb a teljes őszinteséget választanod önmagaddal szemben is.

Hogyha szívesen élvezed sokáig az udvarlással járó romantikát, az együtt töltött időt és a megbújó intimitást, vagy stabil alapokra szeretnéd felépíteni a kapcsolatotokat, akkor ne siesd el az első alkalmat. Viszont, ha ennél lényegesebbnek tartod a kémiát, a köztetek lévő vibrálást, flörtöt és testi összhangot, ne várj sokáig. Ugyanis amennyiben valami mégsem stimmel, mindketten jobban jártok, ha továbbléptek.

Hogyan áll mindehhez a másik fél?

Ha semmiképp sem bíznád a véletlenre az események alakulását, és eltöltött randihoz akarod kötni az első éjszakátokat, kérdezz erre rá a partnerednél. Hiszen meghatározó az is, ő miként érez, mit tart fontosnak. Gesztusokból, célzásokból és a viselkedéséből is kikövetkeztetheted, vajon több időt hagy-e az ismerkedős találkozásokra és a szerelemre. Vagy hamar kipróbálja, mire képes a másik féllel a testiség mezején. Ha nem tabu számotokra a téma, akár nyíltan is beszélgethettek arról, mikorra és miként időzítenétek szívesen a szexet.

Mit jelent nektek a szex és az intimitás?

Az a kérdés is felmerülhet, hogy melyikőtöknek mit jelent egy-egy randi vagy szexuális együttlét. Mennyire helyezitek például az érzelmeitekre a hangsúlyt? Mert, amíg egy friss kapcsolatban izgalommal tölt el a párod jelenléte, érintése és nagyobb szerepet játszik az intimitás, később ennek csökkenhet a jelentősége.

Bár mondják, hogy a tartós kapcsolat alapja a „jó szex”, azt már nem is olyan egyszerű kideríteni, ki hogyan definiálja ezt a fogalmat. Vagyis előfordulhat, hogy néhány szexuális élményt követően megváltozik köztetek valami. Már nem annyira érdekes a másik, vagy rutinszerűvé válik a szex. Egy –két ilyen kapcsolattal a hátad mögött lehet, hogy várnál az első komoly együttléttel, mert attól tartasz, utána már nem lesz eléggé intim vagy megbecsült. Hogyha a párod partner ebben, egyáltalán nem ciki többet várni az átlagnál. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy az intimitás némi odafigyeléssel sokáig fenntartható, és a szexre nem feltétlenül kell kötelességként tekinteni.

Ám egy valamit azért illik megjegyezni: senki kedvéért sem muszáj kibújnod a saját bőrödből. Azért mert attól félsz, hogy vége szakad a randizásnak vagy elhagy, felesleges belemenned olyasmibe, amit nem akarsz.

Ha számodra vállalhatatlanul hamar vagy későn jönne el a szexuális együttlét, inkább mondj búcsút az illetőnek. Keress olyan személyt, akivel könnyebben jutsz dűlőre, minthogy olyasmibe fogj bele, ami testileg – lelkileg rosszul érint téged.

Végül pedig egy kis statisztika

A fentiekből látszik, hogy szinte lehetetlen általánosítani. Ti határozzátok meg a tetteiteket. Ugyanakkor egy kis böngészés és máris érdekességekre lelhetsz a neten, amikből halványan következtethetsz.

Ezek szerint még mindig a nők várnak tovább, ha szexről van szó, és sokat jelent nekik a testi – lelki intimitás. Viszont arról, hogy mikor forduljon át egy randi szexuális együttlétbe, kevés konkrét információ van. Mert sokan vélik úgy, „majd ha eljött az ideje”. Azaz nem találkozások számához kötik a történéseket, hanem érzésekhez vagy vonzalomhoz. De akad, aki a harmadik, ötödik vagy nyolcadik randit tartja vízválasztónak.