Évszakok menyasszonyai

2021. jún. 19. Lebán Csenge

A legtöbb nő kislánykora óta várja és tervezi a nagy napot. Százszor elképzelték és átélték lélekben, ki így, ki úgy. Minden esküvőnek megvan a maga varázsa. Mindegy, hogy hatalmas partit csapunk, vagy csak a szűk család körében ünneplünk, a lényeg ugyanaz. Megpecsételünk egy életre szóló szerelmet.

Viszont amikor már minden élesben megy, és tényleg ott tartunk, hogy megszervezzük saját esküvőnket, az első, s talán egyik legfontosabb kérdés, ami felmerül: mikor tartsuk? Télen vagy nyáron? Esetlen inkább tavasszal vagy ősszel? Minden évszaknak megvan a maga szépsége, így előnyei is vannak az akkor tartott esküvőknek.

A legtöbb esetben talán a nyarat választják az esküvő időpontjául.

Olyankor meleg van, ragyogóan süt a nap, ha jó idő várható, szabadtéren is tartható az ünnepség. A menyasszony pedig csodálatos, kivágottabb vagy lengébb ruhát is választhat. Azonban nem át odafigyelni néhány dologra. Míg a menyasszony remekül érezheti magát hófehér ruhájában, később pedig menyecskeruhájában, a vőlegény öltönyben (ráadásul legtöbbször sötét színűben) „aszalódik”. Készítsünk váltás ingeket, amiket szükség esetén az újdonsült férj átcserélhet. De a fekete öltöny sem szentírás, a vőlegény is nyugodtan választhat világosabb színt. Persze, a menyasszonynak is jut aggódnivaló, hiszen a melegben a smink hajlamos lefolyni, elkenődni. Mindenképpen vízálló sminket érdemes használni. Ha beltérben zajlik az esemény, olyan helyiséget válasszunk, ahol van légkondi, mert a násznép pillanatok alatt belehel egy viszonylag hűvös termet is. Ha pedig a természet mellett döntünk, olyan hely mellett tegyük le a voksunkat, ahol vannak fák és bokrok, amik árnyékot tudnak nyújtani. A meleg a virágos díszítést is hamar ellohasztja, így gondoskodnunk kell a növények hidratálásáról. Ahogyan az emberek is, a növények is több folyadékot igényelnek nagy melegben. Estefelé, főleg, ha vízpart közelében vagyunk, megjelennek majd a szúnyogok. Nem árt őket is távol tartani valamiféle riasztóval.

A téli esküvőt választják a legkevesebben, mert sokak szerint egyáltalán nem ideális évszak az egybekelésre.

Pedig ez nem feltétlen igaz. A téli esküvőnek is megvannak a szépségei. Eleve megszervezni sokkal könnyebb, mint nyáron, amikor több másik párral kell versengened. Télen kevesen házasodnak, így nagyobb esély van arra, hogy megkaphatod az áhított társ mellé az áhított helyet, időpontot, és szolgáltatásokat. A menyasszonynak talán nem előnyös az átlagos menyasszonyi ruhák közt válogatni, mert valószínűleg hideg lesz. Azonban nem kell, hogy ez gondot jelentsen. Egy zártabb ruha is lehet ugyanolyan gyönyörű és vonzó, mint egy kivágott, ráadásul feldobhatod a válladra terített prémmel vagy szőrmével, ami szintén nagyon elegáns külsőt kölcsönöz. Forróság híján a smink sem fog elkenődni, ezét bármilyen sminket kérhet a menyasszony anélkül, hogy aggódnia kéne. A dekoráció is különlegesebb lehet, hiszen a télhez hozzátartozik a sok fény, a kivilágított helyek. A szezonális menüsorról nem is beszélve.

A tavaszt tartják a legromantikusabb évszaknak.

Nem is csoda, hiszen a természet virágba borul, a fények világosak, az idő pedig kellemesen langyos. A tavasz attribútuma egyértelműen a kikelet, a megújulás. Ilyen az esküvő is, hiszen ez valami új, csodálatos dolog kezdete. Sok nő álma ezért a tavaszi menyegző. Tavasszal érdemes a természetben esküdni, hiszen ha jól választunk helyszínt, szinte a díszítéssel sem kell bajlódni, mert a sok virágzó fa és ágyás már önmagában pompás. Ezekhez a természeti jelenségekhez nagyon egyszerű ruhát, frizurát, fejdíszt, cipőt, és kiegészítőket választani. Ki ne szeretne egy varázslatos virágkoszorút a frizurája ékeként? A tavaszi menyasszony olyan, akár a tavasztündér, és ehhez a vőlegény is alkalmazkodhat egy halványzöld, vagy akár rózsaszínes nyakkendővel. A koszorúslányok ruhája is tökéletesen passzolhat az évszakhoz, ha rózsaszín vagy lilás ruhát öltenek. Az esküvő így olyan lehet, mintha álomvilágban lennétek.

Az őszi esküvőt is igen kevesen választják, hiszen az időjárás igen szeszélyes tud lenni olyankor.

Nem árt tehát olyan helyszínt választani, ahol hirtelen eső esetén bevonulhat valahova a násznép, de egyúttal kihasználhatjátok az őszi táj színeinek pompáját. Nem lesz se túl meleg, se túl hideg. Ez előnyös lehet a ruha és a smink kiválasztásakor, ami biztosan nem lesz szokványos. A smink is visszaadhatja az ősz színeit, de ami a legjobban feldobhatja a menyasszony megjelenését az egy őszies csokor vagy fejdísz. Ezek nagyon egyedi külsőt adnak, de nem csak a menyasszonynak, hanem az esküvői fotóknak is. Egy jó fényképész segítségével varázslatos őszi képeket lehet készíteni.

Bármelyik évszak mellett is döntesz, csodálatos esküvőd lesz, hiszen mindegyiknek megvan a maga szépsége, varázsa, amit egy életre szóló élmény formájában kaphatsz meg.