Első randis helyszínötletek

2022. okt. 20. Farkas-Csamangó Tekla

Manapság nem könnyű ismerkedni, ám néhány percre tegyük fel, hogy megvan hozzá a megfelelő partner és időpont. Már csak azt kell kitalálni, hová menjetek randizni. Ebben a cikkben igyekszem egy kicsit megkönnyíteni a helyzeteteket, hogy fontosabb dolgokra koncentrálhassatok, mint a helyszínválasztás. Bár ezek a helyek első randinak tökéletesek, nem árt sokadikként is megfontolni őket.

Az első randi általában izgatottsággal tölt el. Még akkor is, ha nem most kezdted az ismerkedést, és bőven van már randizós tapasztalatod. Hiába tudod, hogy fontos az első benyomás, számít az egymásra figyelés, a kinézet és a kémia, mégsem feltétlen lesz könnyű dolgod, ha le akarod nyűgözni a másikat. Viszont, amennyiben sikerül találó első randis helyet választani, sok minden gördülékenyebben mehet, mint azt várnád. Íme, tehát a randis helyszínötletek listája.

Piknik

Ha jó idő van, irány a szabadba! Kint fesztelenebb mindenki, mert sokkal több a tér és a friss levegő jó hatással van a szervezetre. Jöhet egy kellemes piknik a parkban, néhány könnyű szendviccsel, egy kis gyümölccsel, teával, kávéval vagy borral. Ilyen alkalmakkor jókat lehet beszélgetni, bőven lesz lehetőségetek egymás szemébe nézni, esetleg kontaktust teremteni. De, ha elsőre kevesebb a közös témátok, akkor még mindig elmehettek sétálni vagy elfogyaszthatjátok a piknikkosár tartalmát.

Séta vagy túra

Maradjunk még szabadtéren. Ha szerettek mozogni és van rá lehetőségetek, tegyetek egy sétát a városban vagy a közeli réten, erdőben. Netán menjetek el egy közös túrára. Ekkor is könnyebb lesz beszédtémát találni és megtapasztalhatjátok egymás temperamentumát, tempóját. Persze, ehhez az is kell, hogy mindketten szeressétek a természetet vagy épp a városi forgatagot.

Állatkert

Az állatkert kortól függetlenül nagyszerű hely, még egy randihoz is, és az én egyik személyes kedvencem, ezért nem hagyhattam ki a listából. Mert mindig segítség, hogy csodás teremtményekkel vagytok körülvéve. Ráadásul a terület elég nagy ahhoz, hogy órákat együtt töltsetek. Ám, ha mégsem alakulna annyira flottul a pillanat, akkor is van mivel elfoglalnotok magatokat. Ráadásul ilyen helyeken mindig van büfé, megihattok egy kávét vagy fagyizhattok egyet.

Koncert

Első olvasatra a koncert elképzelhető, hogy bátrabb lépésnek tűnik, de a zenei élmény is összehozza az embereket, ezért érdemes kipróbálni. Főleg, ha egyezik az ízlésetek. Viszont, ha nem, az sem nagy probléma, így legalább bepillantást nyerhettek a másik kis világába.

Fürdő

Bevállalósak vagytok? Ha igen, akkor vegyetek jegyet a kedvenc fürdőtökbe és csobbanjatok valamelyik élménymedencében, birtokoljátok néhány percre a szaunát vagy ússzatok egyet közösen.

Kávé

A szokványos első randis helyszínötletek egyike a kávézás, a mai napig a legnépszerűbb tevékenységek közé tartozik. Én sem hagyhatom említés nélkül, hiszen ahogy mondani szoktam, ha kávé van, még a legrosszabb randi is lehet élmény. Igaz, senki sem a legrosszabbra törekszik, így próbáljátok a jó oldalát nézni. Egy finom kávé mellett igazán jókat lehet csevegni, érdeklődni és nevetni.

Vacsora vagy közös főzés

Kellemes esti randinak tökéletes egy romantikus vacsora vagy akár egy közös főzés is, bár utóbbi ugyancsak merészebb lépésnek számít. Viszont, ha belegondolsz, remek módja annak, hogy közelebbről feltérképezd a másik ízlését. Emellett pedig mindkét variációt – a közös főzést és a romantikus éttermi vacsit is – összeköthetik egy kis gátlásoldó borkóstolóval, ami csak emeli a hangulatot.

Mozi vagy színház

Ugyancsak kedvelt időtöltés a mozi vagy a színház, amit előszeretettel használnak ki az ismerkedős fázisban lévők, mert ezek az élmények később remek közös pontokká válnak. És ezek a helyek is jokernek számítanak, hisz az előadás vagy a film akár még jól el is terelheti a figyelmet.

Múzeum vagy várlátogatás

Ha szeretitek a kulturális programokat, egészen biztosan szerepel az (első) randis listátokon a múzeum vagy várlátogatás, mert ezek a helyszínek fantasztikus meglepetéseket tartogatnak, és fejlődni, tanulni is lehet általuk.

Sokáig folytathatnám még a sort első randis helyszínötleteket illetően, de azt remélem, ebből már tudtok választani és az éppen készülőben lévő, következő első lesz az utolsó első randitok.