A legszebb ajándékötletek nyomában: ezekkel a felejthetetlen ajándékokkal lepd meg a szeretteidet

2022. dec. 09. Tollas Tímea

Már te is nagyban azon töröd a fejed, hogy mégis milyen ajándékkal rukkolj elő a számodra legfontosabb emberek számára? A bevásárló központokban járkálva folyamatosan azt a késztetést érzed, hogy egyszerre mindent bepakolj a kosaradba? Amennyiben kicsit úgy érzed, hogy meg vagy lőve az ajándékozás terén, itt az ideje, hogy belevágj az egyedi meglepetések készítésébe!

„Erről szól az egész! Ajándék! Ajándék! Ajándék! Tudjátok, mi lesz az ajándékokkal? Nálam kötnek ki, a szemétben. Értitek, mit mondok?! A szemétdombon! Százszor felköthetném magam a rengeteg karácsonyi nyakkendővel, amit kidobtatok! És a kapzsiság… A kapzsiságnak nincs vége! Karkötőt kérek, gyémántot kérek, egy pónit kérek, hogy két lovaglás után megunjam, kidobjam és enyv legyen belőle! Nem akarok kekeckedni, de az egész karácsonyi ünnep kész röhej!”

Grincs

Egyediség. Sokan lebecsülik és helyette inkább azokat a tömegcikkeket részesítik előnyben, amelyekben semmi különlegesség nincs. Unod már, hogy mindig pólót vagy bögrét adsz karácsonyi ajándékba? Mit szólnál hozzá, hogy ha azt mondanám, többé nem kell ezek miatt aggódnod?

Tarts most velem, ugyanis elhoztam számodra azt az öt ajándékötletet, amelyekkel garantáltan nem lőhetsz mellé! Sőt, még őszinte mosolyt is varázsolhatsz velük a szeretteid arcára.

Miért válaszd a kézzel készített ajándékokat?

Manapság, amikor mindennek megemelkedett az ára és még egy zoknit sem tudunk megvenni anélkül, hogy ne csodálkoznánk rá az árára, kincset érnek a DIY, azaz a csináld magad meglepetések. A kedvező árán túl még emellett szól az is, hogy ha a kézműves ajándékkészítésre szavazol, akkor annyi mindent adhatsz a másiknak, amennyit csak szeretnél. Vintage teás csészéket készítenél vagy inkább az édességek nagy rajongója vagy?

Hidd el, bármilyen őrült ötlet is jusson eszedbe, a megvalósítása csakis rajtad múlik és éppen ez a legszebb az egészben. Az ajándékozott szívét minden egyes alkalommal melegség fogja átjárni, ha ránéz majd arra, amiről tudja, hogy te készítetted neki, méghozzá a szíved legmélyéről.

Biztosan ismered azt a mondást, hogy ajándék lónak ne nézd a fogát, ahogyan azt is, hogy egy meglepetésben éppen az a szépség, hogy ha tiszta szívből adják. Ezt sose feledd el, bármit is rejtsen az idei karácsonyfa alja.

A legszebb kézzel készített ajándékok, amelyekkel Te is lepd meg a szeretteidet karácsonykor!

Egyedi díszek a karácsonyfára

Vásárolj hungarocell golyókat a közeli hobbiboltban és ragaszd tele őket különféle csillámos vagy éppen dekupázs technikákkal. Egy kis szövet, netán szőrme? Csakis a képzeleted szabhat határt az ajándékod kinézetének. Gondolj bele, mennyire hasznos meglepetés lesz ez az ajándékozott számára, hiszen rögtön fel is tudja tenni a karácsonyfájára.

2. Mini adventi koszorú a fényesebb ünnepért

Amennyiben igazi karácsony fanatikussal van dolgod, talán az lesz a legszebb ajándék, ha veszel egy ünnepi koszorút és saját magad díszíted fel neki. Vásárolhatsz mini fákat, diótörőket, szarvasokat vagy éppen egy téli tájat is megjeleníthetsz az adventi koszorún.

3. Saját készítésű só szóró állatfigurákkal és havas tájjal

Az egyik személyes kedvencem az egyedi sószóró, amellyel hatalmas mosolyt csalhatsz még a legridegebb arcokra is. Tölts meg egy nagyobb méretű üres só vagy borsszórót egy kis sóval és helyezz el benne dekor fákat, rénszarvasokat vagy bármilyen figurát.

Amikor az ajándékozott elkezdi sózni a finom falatokat, egyből eszébe jutsz majd, ahogyan a karácsony és a havazás páratlan szépsége is.

4. Vasalható gyöngy ajándékok

Emlékszel még kiskorunk egyik, ha nem a legnagyobb kedvencére? A vasalható gyöngyök ideje sosem jár le, éppen ezért itt az ideje, hogy Te is beszerezd a szivárvány különböző színeiben kapható gyöngyöket és alkoss valami felülmúlhatatlant. Tacskó, Grincs, Marilyn Monroe, karácsonyfa, családi portré… Csakis rajtad áll, hogy mit formálsz meg a gyöngyökből.

Kellemes karácsonyi készülődést és vidám pillanatokat!