50 első randi helyett a tökéletes első randi receptje

2021. júl. 04. Tollas Tímea

Forró szenvedély, izgatott kis kacajok, torkunkban dobogó szív érzet és halvány rózsaszínből bíbor vörösbe áthajló pirulást okozó, könnyed kis flörtök. Az első randival kapcsolatos elvárásaink sokszor túl irreálisak lehetnek és éppen ezért, ha nem csókol homlokon az első nagy lehetőség, teljesen magunkba roskadunk és úgy gondoljuk, soha többé nem próbálkozunk ezen a területen.

Azonban, ha randevúról van szó, egy dolgot nem árt észben tartani: megfogadhatunk kisebb praktikákat vagy utána olvashatunk az interneten a válogatott jó tanácsoknak, de az, hogy a másik félnél mi fog működni, kiszámíthatatlan!

Éppen ezért a lehető legbiztosabb tanács, amit adhatok: Add önmagadat és akkor nem érhet nagy baj vagy csalódás! Elképzelhető, hogy most úgy gondolod, ez túlságosan klisésen hangzik, de valójában ez az egyetlen módszer, amellyel igazi sikert és vonzalmat alakíthatsz ki a leendő partneredben. Az őszinte mosoly és szemkontaktus igazán meggyőző tud lenni, főleg, ha az jön le a testbeszédedből is, hogy valóban komolyan gondolod.

Mivel manapság egyre többen megjátsszák magukat és azt is, hogy jól sikerült-e egy randi, a férfiak nem csoda, ha elbizonytalanodnak. Azonban a nőkre ugyanígy érvényes lehet ez az eset. Ismerős a következő helyzet? Bárgyú vigyorral az arcodon, elmondhatatlanul jól érzed magadat a jóképű pasi társaságában az első találkozótokon. Szinte harapni lehet a kettőtök között tomboló szexuális feszültséget és csak úgy izzik a levegő, viszont a randi végeztével se csók, se telefonszám csere. Egy nagy fekete lyuk marad csak hátra, mind a gondolataidban, mind a lelkedben.

Hazaérve azon tűnődsz, vajon miért történt veled mindez? Rosszul érezted a kettőtök között lévő szimpátiát? Nem kellettél eléggé? A válasz elég egyszerű: A pasi nem tudott kiigazodni rajtad, valószínűleg nem tűntél túl őszintének a számára, ezért dobbantott. Pont. Nem kell elkezdeni összeesküvés elméleteket szövögetni, sem halálos bosszún törni a fejed. Egyszerűen törődj bele és tanulj az esetből! Legyél végre önmagad! Ebben más nem tud segíteni.

A randevúzásról röviden

A randevúzás a francia rendez-vous szócskából származik. Ez a fogalom régen a köztereken való egyszerűbb kis találkozásokat jelentette elsősorban. Ahogyan változtak az idők és elkezdődött a szórakoztatóipar fellendülése is, a mozik és a színházak térhódításával a randik helyszínei változtak. A tánctermekben, mozikban, közösségi színházakban lehetőség volt megismerkedni a másikkal, beszédbe elegyedni és kölcsönös szimpátia esetén újabb találkozókra invitálni a másik felet.

A randevúk ekkor még tisztább, komolyabb szándékot takartak, mint manapság. A 21. század sokszor őrültnek tűnő világában a gyors villámrandik szinte majdnem mindig egyet jelentenek a tisztán testi élvezeteket nyújtó egyéjszakás kalandokkal. Tisztelet illeti a kivételt.

Női szemszög: Mit várnak a nők az első randin?

Mi, nők érzékenyek vagyunk és nagyon érzelmesek is. Tudat alatt a szőke hercegre vágyunk, méghozzá fehér lovon. A rengeteg romantikus vígjátéknak köszönhetően a nőkben sajnos kialakult egy téves kép, amely alapján az első randit mindig tökéletesnek és megkérdőjelezhetetlennek állítják be. Nagy reményekkel jelenünk meg egy vacsorán vagy egy bárban és a koktélunk szürcsölgetése közben már az esküvőn és a jövendőbeli gyermekeink nevén tűnődünk.

Ha szerencsénk van és nem mélázunk el túlságosan, akkor a velünk szemben helyet foglaló jóképű idegen ebből az egész fantáziálgatásból semmit sem vesz észre. Amennyiben mégis feltűnik neki a tekintetedből sütő ádáz megszállottság, ember legyen a talpán, aki utána szalad és visszahozza!

Összefoglalva, ezeket várja a legtöbb nő az első randin:

 • Róla szóljon a randi legalább háromnegyede
 • A férfi érdeklődjön minél többet iránta
 • Biztonságérzet és izgalom
 • A randi partnere hívja meg, neki ne kelljen semmit sem fizetnie
 • Beszélgessenek fontos dolgokról, jövőbeli tervekről is
 • A férfi árulja el, hány komolyabb kapcsolata volt idáig
 • Érezze magát elbűvölőnek, a partnere éreztesse vele, hogy különleges
 • Kapjon minél több bókot
 • A randevú végén csattanjon el egy forró, hosszúra sikeredett csók

Férfi szemszög: Mit várnak a férfiak az első randin?

Az erősebbik nem természeténél fogva nyersebb, szókimondóbb és sokszor hevesebb tud lenni a nőknél. Ebből adódik, hogy az elvárásaik sem hasonlóak, mint nekünk. Sok sztereotípia alapja, hogy számukra az első randi a testiségről és a strigula húzogatásról szól. Én mégis arra biztatnám minden nő társamat, hogy ne adjunk igazat ezeknek a pletykáknak, hanem térképezzük fel az igazságot mi magunk!

Összefoglalva, ezeket várja a legtöbb férfi az első randin:

 • Értelmes beszélgetés
 • Faggatózás mentes ismerkedés
 • Lazaság és spontaneitás
 • Hiszti és sértődés nélküli randi
 • A nő ajánlja fel, hogy kifizeti a saját részét (az udvarias férfi természetesen elutasítja majd az ajánlatot, de igen sokat nyom a latban az, ha látja, hogy a nő szeret független maradni)
 • Őszinteség és vidámság a nő részéről
 • Játszmák nélküli társalgás

Ezeket a hibákat ne kövessük el az első randin:

1. Ne áskálódjunk a másik magánéletében! Ha szeretne beszélni valamiről, úgyis felhozza a témát.
2. Hagyjunk fel az örökös viselkedés elemezgetéssel, miközben próbáljuk megismerni a másikat!
3. Ne állítsunk valótlan dolgokat magunkról vagy a családunkról. A hazug embert előbb elkapják, mint a sánta rókát!
4. Kritizálás és bíráskodás? Ezeket is felejtsd el, ha nem szeretnéd a randi első 10 perce után teljes taccsra vágni a hangulatot! Nem bíróként veszel részt ezen az estén, ezt ne feledd!
5. Ne vágj a másik fél szavába, mert roppantul idegesítővé válhatsz egy idő után!
6. Az exedről semmi esetre se beszélj! Nem kíváncsi rá és csak felzaklatod vele. Neked hogy esne, ha folyton máshoz hasonlítgatnának?
7. Ne legyél érdektelen! Kérdezz, látszódjon rajtad, hogy valóban meg szeretnéd ismerni a másikat! Az egoista embereket senki sem szereti.

A lényeg, hogy amikor eljön az első randi ideje, felkészülten és nagyon lazán, természetesen jelenj meg! Ez nem egy állásinterjú vagy meghallgatás, nem is az életed múlik rajta, csupán leteszteled a másikat, hogy kompatibilisek vagytok-e. Azonban ehhez szükség van a valódi énedre és arra, hogy ellazulj! A fenti tanácsok megfogadásával bízom benne, hogy megtalálod a lelki társadat, akár már az első randin! Hajrá!