5 hasznos holmi kutyásoknak

2021. szept. 14. Fodor Andrea

Minden gazdi a legjobbat szeretné házi kedvencének. Mikor először hazavisznek egy kiskutyát, akkor a legtöbben beszerzik az alap kutyás kellékeket. Aztán ahogy telnek az évek, azt vesszük észre, hogy egyre több kutyás kellék van otthon. Most mutatunk öt olyan kiegészítőt, melyekkel kényelmesebb és jobb lesz a kutyás élet!

Szilikonos szőreltávolító

Akinek hosszabb szőrű kutyusa van, netán még a lakásban is tartja, az igazán tudja, hogy mennyi vesződéssel jár a kutya szőrének ápolása. Szerencsére a gyártók is felismerték ezt a problémát, és most már nagyon sokféle eszköz létezik, melyekkel könnyebb a kutyus bundájának karbantartása. A szilikonos fésűk és szőreltávolítók rendszeres használatával elkerülhető, hogy lépten-nyomon szőrcsomókba botoljunk. Kutyusunk is élvezni fogja a törődést, hiszen ezekkel az eszközökkel a fésülés is felér egy kényeztető simogatással. Gond nélkül kifésülhetjük a felesleges, hulló szőröket, így a kutya bundája fényes és ápolt lesz. Rendszeres használata segítség a gazdinak és élmény az ebnek is.

Hordozható kulacs

Ha gyakran megyünk hosszabb autóútra vagy sétára kutyusunkkal, akkor nehézséget okozhat, hogy megitassuk a megszomjazott állatot. A hordozható itató kulacs segítségével biztonságosan és könnyedén magunkkal vihetünk vizet akár a hátizsákunkban is egy hosszabb túrára. Így nem kell vízforrást keresnünk, csak a megnyomjuk a kulacs tetején lévő gombot, mely megtölti vízzel a tálkát.  Nem csöpög, nem maszatos – könnyed megoldás, hogy ne maradjon szomjas kedvencünk egy kimerítő túra közben sem.

Világítós nyakörv esti sétákhoz

A mai felgyorsult világunkban sokan késő délutánig is dolgoznak, és bizony gyakran előfordul, hogy a kedvencünket csak a kora hajnali vagy a késő esti órákban tudják elvinni sétálni. Ilyenkor azonban a szürkületben, vagy akár sötétben sokkal nehezebb megtalálni a hirtelen jött szabadságot élvező kutyust a szabadban. Ennek kiküszöbölésére már nagyon jópofa világítós nyakörveket lehet kapni, melyekkel biztonságosan sétáltathatjuk kedvencünket akár sötétben is.

Zacskótartó

Bizony a legtöbb gazdinak fejfájást okoz, ha kis kedvence dolga végeztével rádöbben, hogy otthon felejtette a zacskót… Erre is született már igen leleményes megoldás! Cuki kis felcsatolható tartóban vihetjük magunkkal az elengedhetetlen kelléket, így biztosan nem marad otthon, mikor szükség lenne rá.

Lábmosó pohár

Sok kutyus él lakásban, így az ő gazdájuknak folyamatosan gondoskodni kell a tisztálkodásról egy-egy saras, esős séta után. Ha nem szeretnénk sáros kutyalábnyomokkal teli nappalit és maszatos szőnyegeket, akkor van egy nagyon praktikus kis kellék, mely segítségünkre lehet. Ez pedig nem más, mint egy szilikonos tappancsmosó pohár. Csak fel kell tölteni vízzel és kíméletesen letisztíthatjuk házi kedvencünk kis tappancsait, mielőtt berohan a lakásba séta után. Erdei séta után az autóba sem kell ezután sáros kutyalábnyomokat takarítanunk. Praktikus kis eszköz, mellyel kíméletesen tisztíthatjuk meg az ebek lábait.

Válasszunk igényeink szerint a fenti elemekből és még könnyebbé tehetjük kutyás életünket.